Zere Makine, Ar-Ge çalışmalarıyla sınırları zorluyor

Yaptıkları Ar-Ge çalışmalarıyla tomruk çekme vinçlerinde rakip tanımayan Zere Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Zere, “Tomruk Çekme Vinçlerinde bugün en iyi rakibimiz 9 ton çekme gücü sunarken, Zere Makine iş güvenliği kapsamında 12 tona sınırlandırılmış çekme gücü sunuyor” açıklamalarında bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 30.05.2022

Zere Makine, Ar-Ge çalışmalarıyla sınırları zorluyor

Türkiye’de ilk ve tek pazar lideri konumunda olan Zere Makine, 45 yıla yakın tecrübesiyle profesyonel ormancılık makinaları üretimi sektöründe Giresun Bulancak OSB’de faaliyet göstermekte. Fabrikada yerli,  çevre dostu, tamamı Ar-Ge olarak üretilmiş ve patentleri alınmış özel ürünlerle, Tomruk Çekme Vinci, Tomruk Yükleme Vinci, Toprak Eleme Makinası ve Halat Taşıma Vinci makinalarının üretimleri yapılıyor.

 

Zere makine, Ulusal ve uluslararası pazarda rakiplerine karşı makinaların özellikleri konusunda üstünlük sağlamış bir şirket konumunda. Zere Makine Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Zere, “Tomruk Çekme Vinçlerinde bugün en iyi rakibi 9 ton çekme gücü sunarken, zere makine iş güvenliği kapsamında 12 tona sınırlandırılmış çekme gücü sunuyor. Rakibi 110 metre halat kapasitesi sunarken, zere 200 metre halat kapasitesi sunuyor. Daha önemlisi Pnömatik (Havalı) çalışma ve Halat Kopma Engelleme sistemini dünyada sunan tek marka!” açıklamalarında bulundu.

 

Yurtdışına ihracata hızlı girerek pazar payını artırdıklarını belirten Zere, “1 yıl içerisinde 4 farklı ülkeye ihracat gerçekleştirerek hem pazar payı konusunda hem de ciro konusunda bir büyüme yakaladık. Pandeminin etkisi dikkate alındığında 2021 yılını 5 milyon TL’ye yakın bir ciro kapattık. 2022 yılı için yurtdışı fuarı ve ihracat hedeflerimiz ile birlikte bu 2’ye katlamayı hedefliyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Fransa, Almanya, İsviçre ve İsrail’e ihracatlar gerçekleştirmekte olan Zere Makine’nin hedefinde ise Rusya, Beyaz Rusya, Ukrayna, Romanya, Avusturya, Polonya, Finlandiya, Norveç, İsveç, Afrika ve Kuzey Amerika pazarları var.

 

2022 yılı 3. Çeyreğinde Robot Projesi Geliyor!

 

Ülke kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak yeterli, ekonomik, kaliteli ve çevreye duyarlı bir şekilde üretim yapmakta olduğunu vurgulayan Erdem Zere, “Bu çerçevede üretim tesislerimizde bulunan CNC makinalarımıza ek kaynak robotları yatırım planlarımız da bulunmaktadır. 2020 yılı içerisinde Arttırılmış Fonksiyon Kabiliyetli Tomruk Yükleyici Vinç projemiz KOSGEB Ar-Ge programı kapsamında başarılı bulunmuş ve aynı zamanda T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca Teknolojik Ürün Deneyim Belgesi almaya hak kazanmıştır. Yine KOSGEB Ar-Ge programı desteği ile 2022 yılı 3. çeyreğinde bitirilmesi hedeflenen ormancılık faaliyetleri ile ilgili Robot projemizi sunacağız” diyerek Ar-Ge çalışmalarına önem verdiğini ve yeni projeler üretmeye devam ettiğini söyledi.

 

YAREN KAYA

KARADENİZ EKONOMİ

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar