Çamsan’dan Ar-Ge’de üniversite-sanayi iş birliği hamlesi

2019 yılında bünyesine aldığı Ar-Ge merkeziyle yeni ürünleri pazara sunmak isteyen Çamsan bunun yanında üniversite-sanayi iş birliğine de önem verecek. Çamsan, üniversite-sanayi iş birliği kapsamında ODTÜ ve KTÜ ile iş birliklerini başlattı.

info@karadenizekonomi.com / 25.10.2021

Çamsan’dan Ar-Ge’de üniversite-sanayi iş birliği hamlesi

Çamsan Ordu olarak 2019 itibariyle resmi olarak Ar-Ge Merkezini kurduklarını söyleyen Çamsan A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Poyraz; “Ar-Ge Merkezimiz, Ordu ilindeki ilk Ar-Ge Merkezi olma özelliğine sahiptir. Sanayide edinilen deneyimler ile üniversitelerde çalışılan akademik bilgileri birleştirerek katma değerli sonuçlar üretebilmek adına üniversite sanayi iş birliği kapsamında ODTÜ ve KTÜ ile iş birliklerimizi başlatmış bulunuyoruz. Üniversite-sanayi iş birliğini sağlayarak ulusal ve uluslararası alanda proje başvurularımızı gerçekleştirme hedefimiz bulunmaktadır. Ar-Ge Merkezinde gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerimizin amacı ülkemiz ekonomisine katkı sağlayacak katma değerli ürünler geliştirmektir. Son tüketici ve müşterilerin ürün, hizmet, istek ve beklentileri konusunda firmamız farkındalığını ve bilgi birikimlerini yeni yaptığı yatırımlar ile geliştirmektedir. Bununla birlikte de Ar-Ge Birimi, diğer birimler ile entegre çalışarak geliştireceği yeni ürünlerin pazar talep ve ihtiyaçlarını karşılayacak nitelikte olmasına özen göstermektedir. Ar-Ge, Çamsan Ordu için sadece bir birimin üzerinde çalıştığı bir konu değil, şirketin tepeden tırnağa tüm birimlerinin üzerinde kafa yorduğu ve sorumluluk olarak gördüğü bir alandır. Çamsan Ordu, bu konuda yapıcı adımlar atarak fikir-öneri-ödül-teşvik sistemini bünyesinde yaygınlaştırmaya çalışarak Ar-Ge’yi şirket içinde içselleştirmeyi hedeflemektedir. Çamsan Ordu olarak Ar-Ge faaliyetlerinin firmamızın gelişmesi için ne kadar önemli ve vazgeçilmez olduğunun farkındayız ve çalışmalarımızı bu motivasyon ile gerçekleştiriyoruz” şeklinde konuştu.

MDF Sektöründe Gurur Dolu Çeyrek Yüzyıl

Çamsan Ordu A.Ş.’nin yaptığı yatırımlarla ülke ve bölge ekonomisine çok önemli katkılar yaptığını aynı şekilde yapmaya devam edeceğini belirten Poyraz; “1984'ten beri ekonomimizin lokomotif sektörü olan inşaat alanında, dünya standartlarında, nitelikli malzeme ihtiyacımızı karşılamak, ürün kalitesinde dünya pazarlarında rekabet gücü yüksek bir aktör olabilmek için faaliyet gösteriyoruz. Sektördeki gelişmeleri sürekli izleyen, çevreye saygılı üretim anlayışıyla üstlendiğimiz sorumluluğun bilincindeyiz. Türkiye'de ilk, Avrupa'da dördüncü fabrika olarak MDF üretimini gerçekleştirmiş ve MDF dendiği zaman yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da akla gelen ilk isim olma ayrıcalığını hak etmiş olmanın gururuyla çalışmalarımıza büyük bir inançla devam ediyoruz. Ahşap Bazlı Panel Sektöründe iş ortaklarımızla birlikte büyümeyi tercih ederken, değişen müşteri ihtiyaçlarını nitelikli ürünlerimizi tam zamanında sunarak karşılıyoruz. Çalışanlarımız ve bayilerimizle birlikte karşılıklı güven ve bağlılık içinde işimizi geliştiriyoruz. Biz işimizi yaparken çevreye ve topluma karşı duyarlı olmayı taahhüt ediyoruz” açıklamalarını yaptı.

Türkiye, Orta Doğu ve Balkanların Birinci, Avrupa'nın Dördüncü MDF Üreticisi

1984 yılında Türkiye, Orta Doğu ve Balkanların ilk, Avrupa’nın dördüncü MDF üreticisi olarak Ordu’da kurulan, dünya çapında kalite standartlarını yakalayıp Türkiye’nin ilk MDF ihracatına imza atan Çamsan Ağaç Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2011 yılından itibaren Çamsan Ordu dönüşümünü tamamlayarak MDF'nin Türkiye ve global pazardaki yüzü olmuştur. Yeni yatırım ile sektöründe tercih edilen ilk 3 firmadan biri olmayı hedeflediklerini söyleyen Hakan Poyraz; “Hayata dokunan, çevreye duyarlı, insanların yaşam ve çalışma alanlarını yeniden tasarlamalarına ilham veren yüksek kaliteli orman ürünleri ile sektöre öncülük eden Çamsan Ordu, 2019 yılında yeni MDF 3 tesisi için tam 70 milyon Euro’luk dev bir yatırım yaparak kendi sektörüne benzersiz, kalıcı ve yeni bir yol haritası çizmiştir. Bu devasa yatırımı başarılı bir şekilde tamamlamıştır. Test üretimine başlayan bu tesis, Alman Dieffenbacher firmasının son teknoloji CPS+ pres sistemini kullanacak şekilde tasarlanmıştır. Anadolu’nun eşsiz doğasının eseri Çamsan Ordu, bu yatırımla pazar payını ve ürün çeşitliliğini artırarak mevcut MDF üretimini 2,5 katına, ihracat kapasitesini ise 3 katına çıkartmayı hedeflemekte ve lider marka kimliği ile sektöründeki yeni standartları belirlemektedir. Doğanın En Doğalı keşif yolculuğunda bu coğrafyanın estetiğinden ilham alan, her zaman ülkemizin kamu ve sivil toplum kuruluşlarıyla beraber hareket eden Çamsan Ordu her geçen gün fark yaratmaya, ilerlemeye ve büyümeye devam etmektedir” dedi.

MURAT GÜRSOY / KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar