Durak Fındık hedef büyüttü

Karadeniz Bölgesi Fındık İhracatçılar Birliği, 2020 yılında en fazla fındık ihracatı yapan firmaları açıklamasının ardından Durak Fındık ailesi listede 2. sırada yer alarak hedef çıtasını bir kez daha yükseltti.

info@karadenizekonomi.com / 27.01.2021

Durak Fındık hedef büyüttü

Listenin birinci sırasında yabancı bir firma yer alırken, ikinci sırada ise Ünye’den Durak Fındık AŞ yer aldı. 2020 yılında 155 milyon dolarlık ihracat yapan Durak Fındık, Türkiye genelinde ise 4. sıraya yükseldi.

Karadeniz Bölgesi Fındık İhracatçılar Birliği tarafından yapılan araştırma sıralamasında 2. sırada yer alarak hedef çıtalarını yükseltmeye devam edeceklerini söyleyen Durak Fındık Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Durak, “Karadeniz Bölgesi Fındık İhracatçılar Birliği’nin yapmış olduğu fındıkta ihracat sıralamasında 2. durumdayız. Bizim önümüzde farklı bir firma var ve yaklaşık 155 milyon dolara yakın ihracat gerçekleştirmişiz. Türkiye genelinde ise 4. sıradayız. Bizim önümüzde ise 2 tane daha fındık ihracatı gerçekleştiren firmalar var. Ama yaptığımız iş hacmi bakımından düşünürsek zannediyorum ki Türkiye’de 2. sırada, Ağustos ayında açıklaması yapılmasından sonra  ciro olarak yine 2. sırada oluruz diye düşünüyorum. Hedefimiz bu sene büyük olacaktır.” ifadelerini kullandı

2021 HEDEF İHRACATIMIZ: 180 MİLYON DOLAR

2021 yılında kendilerine ihracat konusunda hedeflerinin 180 milyon dolar olduğunu söyleyen Durak,” 2020 yılı içerisinde virüs nedeniyle bazı olumsuzluklar olmasaydı büyük bir ihtimalle 180 milyon dolar üzerinde bir ihracat yapardık. Tabi ufak tefek olumsuzluklar bizi etkiledi. Bu yüzden de ihracatımız 155 milyon dolarda kaldı. 2021 yılı için eğer fiyatlarda bu seviyeler korunursa 200 milyon dolar civarında bir hedefimizi belirlemiş olacağız.” diye konuştu.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar