Göç Kardeşler, Irak’ı yeniden inşa ediyor

2005 yılından bugüne Irak’ta birbirinden önemli projeleri hayata geçirerek ülkeyi adeta yeniden inşa eden Göç Kardeşler İnşaat, farklı bölgelerdeki 17 şantiyeyle büyük bir ekonomik değer oluşturuyor. Ülkenin kuzeyini yeniden planlayan firma başkent Bağdat’ta da büyük işlere imza atarak hem dikkatleri çekiyor hem de takdir topluyor.

info@karadenizekonomi.com / 17.03.2021

Göç Kardeşler, Irak’ı yeniden inşa ediyor

1985 yılında gerçekleştirdiği yeni yapılanmayla inşaat hizmetlerini daha geniş bir yelpazede sürdüren Göç Kardeşler İnşaat, 2011 yılından itibaren edindiği iş deneyimini birkaç yıl sonrasında yurtdışına taşımayı başarmış bir firma olarak sektörün öncülerinden olmayı hak etmiştir. 2005 yılından itibaren Irak’ın Erbil ve Süleymaniye kentlerinin altyapı ve üstyapısına yaptığı dokunuşlarla dikkat çeken Göç Kardeşler şimdilerde başkent Bağdat’ın çehresini değiştirmek için çalışıyor. Bağdat’ta yapımını üstlendikleri alışveriş merkezinde 350’si Türk 60’ı da yerel çalışan olmak üzere 410 kişilik istihdam sağlayan firmanın yönetim kurulu başkanı Zekai Göç ile hem sektörü hem de yapımını üstlendikleri işler üzerine konuştuk. Ve gördük ki Ünye doğumlu altı kardeşin elini taşın altına koyarak kurdukları Göç Kardeşler İnşaat’ın Irak’ın özellikle kuzeyine attıkları imzalar bir başarı öyküsü niteliğinde.

Erbil-Süleymaniye-Bağdat’ta Göç Kardeşler imzası

“2005 yılından bu yana çok kapsamlı projeler yaptık. Öyle ki bir dönem geldi ki 17 ayrı şantiyeyle çalışır durumdaydık. Gerek arıtma, altyapı ve köprü projeleri gerek kamu projeleri ya da elektrik santralleri gibi pek çok projeyi tamamladık. Tüm bu işler öncesinde de başkent Bağdat’taki Türk Büyükelçilik Binası’nı da biz yapmıştık. Şu an Bağdat’ta başladığımız proje 135 bin metrekare oturumu olan bir çalışma. Ortadoğu’nun en büyük alışveriş merkezini inşaat ediyoruz orada. Ayrıca çok kapsamlı konut projelerimizle önümüzdeki iki yıla yaydığımız 15’e yakın iş planlıyoruz.

Şehir Hastaneleri projeleri ve diğer şantiyelerden bazıları

Adana, Elazığ, Bursa ve İstanbul Şehir Hastaneleri’nde de imzamız var. Ayrıca Ankara Yargıtay inşaatını yaptık bitirdik. Şu anda bölgemizde devam eden 200 dairelik bir konut şantiyemiz var. Adıyaman’da ve Terme’deki Kastamonu Entegre bölgesinde şantiyemiz var.

Sektöre genel bakış

2021 yılı inşaat sektörü açısından bir önceki yılın aksine iyi olacak. Konut yapan bütün arkadaşlarımızda bu ışığı görüyoruz. Herkesin iyi olan işleri istiyoruz ki daha iyi olsun. Türkiye’de en büyük sektör inşaat sektörüdür. İnşaat durduğunda pencere satışı, kapı satışı, aksesuar veya beyaz eşya satışı yani aklınıza her ne geliyorsa sekteye uğrar. Dolayısıyla ülkemizde ekonomi iyi olursa biz de iyi oluruz. Pandemi döneminde herkes çok etkilendi ama burada hükümetin tutumunu destekliyorum. Alınan bütün kararlar doğrudur.”

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar