İbişler Tekstil, Fatsa OSB’de 1200 kişiye istihdam sağlayacak

Karadeniz'in en büyük tekstil yatırımı için gün sayan İbişler Tekstil, Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nde toplam 10 bin metrekarelik kapalı alanda kurulacak ve ilk aşamada 1200 kişiye istihdam sağlayacak fabrikada son aşamaya gelindi.

info@karadenizekonomi.com / 26.04.2021

İbişler Tekstil, Fatsa OSB’de 1200 kişiye istihdam sağlayacak

Karadeniz'in en büyük tekstil yatırımı için gün sayan İbişler Tekstil, Fatsa Organize Sanayi Bölgesi’nde toplam 10 bin metrekarelik kapalı alanda kurulacak ve ilk aşamada 1200 kişiye istihdam sağlayacak fabrikada son aşamaya gelindi. Ordu Aybastılı iş insanı İlhan İbiş’in sahibi olduğu İbişler Tekstil, Fatsa'dan Almanya, Fransa ve İspanya olmak üzere 17 AB ülkesine ihracat yapacak.

Fatsa fabrikasının Karadeniz’in en büyük tekstil fabrikası olacağını dile getiren İlhan İbiş, ‘’Kuşkusuz ülkemizin her noktasına yatırım yapmak önemli. İbişler Tekstil olarak ekonominin kalbinin attığı İstanbul’da yatırımlarımız var. Ancak memleketim Ordu’ya yatırım yapmanın gururunu yaşıyorum. Bu yatırımla bölgedeki işsizliğin azaltılmasına bir nebze de olsa katkı sunabilirsek çok mutlu olacağım. Önemli olan bugünlerde bile yatırımını sürdürmektir diye düşünüyorum. Bu yatırımın bölgemiz için ne kadar önemli olduğunun da farkındayım. Ve belirli bir büyüklüğe ulaşan herkesi en azından kendi memleketine de yatırım yapmaya davet ediyorum. Böylece bölgeler arasındaki gelişmişlik farkının ortadan kalkmasına iş insanları olarak önemli bir katkı sunmuş oluruz’’ değerlendirmesinde bulundu.

İbişler Tekstil'in İstanbul Esenyurt’ta 700 kişi istihdam ettiği 40 bin metrekarelik fabrikasının yanı sıra Düzce ve Fransa’da da üretim tesisleri bulunuyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar