Onur bu yılda Dünya’nın en büyükleri arasında

Covid 19 salgını gölgesinde küresel pazarda yaşanan durgunluğa ve artan risklere karşın “dünyanın en büyük 250 yüklenici firması” listesine girmeyi alışkanlık haline getiren Onur Taahhüt, 2020 yılı listesinde daha da yukarıya çıktı. Geçen yılı 131’nci sırada tamamlayan Çetinceviz kardeşler bu yıl 116’ncı sıraya yerleşti.

info@karadenizekonomi.com / 30.08.2020

Onur bu yılda Dünya’nın en büyükleri arasında

Dünya ekonomi çevrelerinin verilerini referans olarak kabul ettiği Uluslararası İnşaat Sektörü Dergisi ENR (Engineering News Record), uluslararası ölçekteki yüklenici firmaların bir önceki yılda ülkeleri dışındaki faaliyetlerinden elde ettikleri gelirleri esas alarak yayımladığı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinin 2020 yılı sıralamasını açıkladı.

Onur Taahhüt’ün yükselen başarı çıtası

Küresel inşaat piyasası, politik çalkantılar, gümrük vergileri, ticaret savaşları ile petrol ve metal fiyatlarındaki dalgalanmalar sonucunda olumsuzluklarla dolu birkaç yılı geride bırakmıştı ki şimdi de covid-19 salgını ile adeta kuşatma altındaki pazarlarla başa çıkma gayretine girdi. Büyük uluslararası müteahhitler ve müşterileri üzerinde ağır bir baskı oluşturan bu yeni süreç ENR’nin hazırladığı analizlere yansımış olsa listeye girmeyi başaranlar arasında yer alan Onur Taahhüt, geçen yıla oranla 15 basamak yükselerek 116’ncı sırada kendine yer buldu.

Hedef ilk 100 arasına girmek

Onur Taahhüt’ün bu başarısını Karadeniz Ekonomi Gazetesi’ne değerlendiren Yönetim Kurulu Başkanı Onur Çetinceviz, başarının sırrını çok çalışmaya bağlarken gelecek yıllar için performanslarını daha da yukarılara taşıyacaklarını vurguladı. Çetinceviz, “başarımızın sırrı çok çalışmak. Durum böyle olunca emeğimizin karşılığını görmek de bizi mutlu ediyor. Hele ki tüm dünyayı etkisi altına alan kriz dönemlerinde bile var gücümüzle çalışıyoruz. Bulunduğumuz coğrafya bize bu imkânları sağlıyor. Ukrayna ve Suudi Arabistan’a taşıyor bizi. Çetinceviz ailesi olarak yeni hedefimiz daha iyi dereceleri elde etmek. Gelecek yıl ilk 100’un altına inmeyi planlıyoruz. Önümüzdeki yıl bu hedefe de ulaşacağız. Bu arada şunu belirtmek isterim; bu her ne kadar faaliyetlerimizi Ankara kaynaklı bir firma olarak sürdürsek de bir Ordulu olarak dünyaya gelmekten ve başarılarımızı Ordulu bir isim olarak sürdürmekten gurur duyuyoruz” dedi.

Zelenskiy’den Zaporojye Köprüsü’nde selfie

Onur Taahhüt’ün dünya sıralamasında elde ettiği başarının tesadüfi olmadığı yine bugünlerde uluslararası basına yansıyan bir başka haberle kanıtlanmış oldu. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, ülkenin güneydoğusundaki Zaporojye kentinde Onur Taahhüt tarafından yapımı devam eden köprü inşaatında incelemelerde bulundu. Dinyeper Nehri üzerinden geçen karayolu köprüsünün inşaatını gezen Zelenskiy’nin, kirişler üzerine çıkarak çektiği “selfie” sosyal medya üzerinden geniş kitlelere taşındı. Zaporojye Köprüsü projesinin hem Ukraynalılar hem de Ukrayna devleti için “sembol” niteliğinde olduğunu vurgulayan Zelenskiy, ülke tarihinin en önemli projelerinden biri olan köprü için “amiral gemimiz” ifadelerini kullandı.  REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar