USLU FINDIK, yeni işleme tesisi ile kapasitesini 3 kat artıracak

Ünyede ki OSB’de yeni fındık işleme tesisinin inşasını tüm hızıyla sürdüren USLU FINDIK, 2022’nin sonunda faaliyete geçirmeyi hedefliyor. Şirket, yeni tesisi ile üretim kapasitesini ve istihdamını artırmaya hazırlanıyor.

info@karadenizekonomi.com / 30.11.2021

USLU FINDIK, yeni işleme tesisi ile kapasitesini 3 kat artıracak

“12 Ay sonunda bitirmeyi hedefliyoruz”

Yeni yatırım ile toplam üretim kapasitesini 25 bin metreye çıkaracaklarını belirten Uslu Fındık Yönetim Kurulu Üyesi Murat Uslu “2. kuşak olarak 20 yıldır aldığımız bu bayrağı daha da ileriye taşımaya devam ediyoruz. Firmamızı 3 ve 4. Kuşaklara da taşımayı hedefliyoruz. Mevcut tesisimizde 80 kişilik bir istihdamımız var. Yeni yatırım ile ilave olarak 170 kişiye daha istihdam sağlamak istiyoruz. İki fabrika arasında çok farklı işlevler olmayacak. Burası da fındık işleme entegre tesisi olacak. O fabrikamız 10 yıllık teknoloji ile kurulmuştu. Bu fabrikamız son teknoloji ile kurulacak. Kapasitesi diğer fabrikamıza göre 3 kat daha fazla olacak. Ürün çeşitliliğimizi arttıracağız. Fındıktan neler üretilebilirse hepsini üreteceğiz. Hedefimiz 12 ay sonra faaliyete geçmek. ’şeklinde konuştu.

Yeni yatırım tutarının 60 milyon TL olacağını ifade eden Uslu; “7 katlı bir bina inşa edeceğiz. Ünye’nin en büyük tesisi olacak. İnşaat maliyeti 20 milyon TL, toplam yatırım ise 60 milyon TL’yi bulacak. Nem ve rutubet konusunda ciddi yalıtım yatırımları uygulayacağız” açıklamasını yaptı.

OSB’nin alt yapıları bir an önce kurulmalıdır

Ünye OSB’de henüz altyapıların tamamlanmadığını da söyleyen Uslu; “Henüz yol kurulmuş değil. Bu şekilde sıkıntılarımız var. Organize de ciddi alt yapı sorunları var. Yol olmadan ilerlemeye çalışıyoruz. Bunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. İnşaatlar yapılıyor ama alt yapı yok” dedi.

HALİL YILMAZER / KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar