Yaşar Group hedef büyüttü

Başta makine olmak üzere gıda, akaryakıt, turizm, yenilenebilir enerji ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren Yaşar Group, yeni projelerle hedef büyüttü. 1969 yılından bu yana ülke ekonomisine değer katan kuruluşlar arasında yer alan Yaşar Group, çeltik, pirinç, fındık, kuruyemiş ve hububat alanlarında ön temizleme, kurutma, işleme ve paketleme makinelerini geliştirmek amacıyla yüzde 100 yerli sermaye ile pandemi sürecinde de olsa hem üretimini hem de yatırımlarını aralıksız sürdürmekte.

info@karadenizekonomi.com / 17.05.2021

Yaşar Group hedef büyüttü

Yenilikleri yakından izleyen bir strateji ile üretim odaklı bir anlayışı benimseyen Yaşar Group, makine sektöründe dünya ile daha rekabetçi olmak için Samsun’un Toybelen mevkiindeki 25 bin metrekare alanda kurulu ikinci makine üretim tesisini Haziran ayında devreye sokmaya hazırlanıyor.

Makine imalatında kapasite artışı

İki üretim fabrikası ile 500 kişiye istihdam olanağı sunacak olan Yaşar Makine, yılda 300 ton / saat kapasite ile anahtar teslim tesis kurma imkânını yeni üretim tesisi ile iki katına çıkartmayı planlayan Yaşar Group CEO’su Mustafa Polatcan, rekabetçi stratejilerini ve diğer sektör paydaşlarından farklılıklarını şu sözlerle dile getirdi. “Teknolojiyi takip ederek yeni nesil makineler üretip dünya pazarına sunmamız bizi sektörde öncü firmaların bir adım daha ötesine taşımıştır. Alman, Japon ve diğer ülkelerdeki sektör temsilcileri ile rekabette öne geçmiş olmakla birlikte bulunduğumuz noktada kalıcı olmak için üretim ve ürün kapasitemizin artması gerektiğinin bilincindeyiz. Üretim oranımızın yüzde 70’ini yurtdışı pazarlar oluşturmaktadır. Zor geçen bir buçuk yıllık süreçte de ihracat performansımızı katlayarak sürdürmekteyiz. İhracat yaptığımız ülke sayısının 56’dan 65’e çıkmış olması da bunun göstergesidir.”

Turizm yatırımları

Grup çatısı altında yatırım yapılan bir başka sektör de turizm. Polatcan Otel markasıyla Edirne’nin Keşan ilçesinde 5 yıldızlı, İstanbul 4.Levent’te ise 4 yıldızlı olmak üzere inşaatı hızla devam eden turizm yatırımları bu yılın ikinci yarısında faaliyetlerine başlayacak.  HABER MERKEZİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar