Yeni tesis yolda

Bentaş Bentonit A.Ş, Türkiye’de bulunan beyaz bentonit rezervlerini, çeşitli işlemlerden geçirerek 66 ülkeye kedi kumu ihraç ediyor. Şirket, 2021 yılı içinde Kayseri veya Mersin’e yeni tesis kurmaya hazırlanıyor.

info@karadenizekonomi.com / 12.01.2021

Yeni tesis yolda

Türkiye’de bulunan beyaz bentonit rezervlerini, çeşitli işlemlerden geçirerek kedi kumu haline getiren Bentaş Bentonit A.Ş, 66 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor. Türkiye kedi kumu pazarının yüzde 70’inden fazlasını domine ettiklerini ifade eden Bentaş Bentonit CEO’su Turgay Ömür, “2021 yılında Kayseri veya Mersin’e kurulacak yeni tesis ile beyaz bentonitin yanı sıra gri ve diğer renkteki bentonitlerle kedi kumu ürün gamını çeşitlendirmeyi hedefliyoruz. Diğer taraftan, Ankara Kahramankazan’da 2018 yılında diatomit madeni konusunda başlayan yatırımımız, 2019 yılı Şubat ayında devreye alındı. İlgili tesiste emici ‘absorbent’ türde kedi kumu üretimine başladık.” şeklinde konuştu.

Türkiye’de beyaz bentonit rezervlerinin yüzde 80’e yakının Ordu-Ünye-Fatsa civarında olduğu bilgisini de ekleyen Ömür,” Bu rezervlerin önemli bölümü şirketimiz himayesinde. Ürettiğimiz ürünlerin satışlarının yüzde 82’sini ihracat oluşturuyor. Mevcut bentonit hammaddesinden fabrikamızda şu an itibarıyla kedi kumu ve mikronize seramik bentoniti üretiliyor. Kâğıt bentoniti ve tarım toprağı gibi konularda da firmamız Ar-Ge çalışmalarını sürdürüyor.” dedi.

Yeni tesisle istihdam sayısı 350’ye yükselecek

Üretim ve paketleme kapasitesi olarak Avrupa’da ilk 3 firmadan biri olduklarına dikkat çeken Ömür, sözlerine şöyle devam etti: “Şu an üç tesisimizde 310 kişiye istihdam sağlıyoruz. Ocak ayında dördüncü tesisimizin devreye girmesiyle üretim kapasitemiz sadece Fatsa yerleşkesinde 250 bin ton granül olacak. Yeni tesisin devreye girmesiyle istihdam sayımız 350’ye yükselecek. Granül üretim kapasitesinin yanı sıra, paketleme hatlarına da 3 yeni hatta yatırım yapılmak suretiyle yeni yılda toplam paketleme kapasitesi de günlük 500 tona ulaştı.”

İlk hedef, ikinci 500 arasına girmek

Bugün VanCat markasının 49 ülkede, Cat’s White markasının ise 16 ülkede pazarlandığını aktaran Ömür, “Bentaş Bentonit olarak ilk hedefimiz, Türkiye’nin üretimden ihracat yapan ikinci 500 firması arasına girebilmektir. Firmamız 2020 yılında yaptığı altyapı ve kapasite büyütme yatırımlarıyla 2021 yılında da büyüme hedefini en az yüzde 30 olarak koymuş bulunmaktadır. 2020 yılı itibarıyla aylık ortalama 400 konteynır ürün ihraç eden firmamız Samsun Limanı konteynır taşımacılığının sadece üçte birini tek başına karşılamaktadır.” Açıklamasında bulundu.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar