110 milyon TL’lik 7 yeni üretim hattı

Uslu Grup Genel Müdürü Selim Uslu, ‘’ Grup firmalarının büyümekte olan işlerine cevap verebilmek amacıyla bu sene yapacağımız yeni yatırım planları içerisinde toplam 7 yeni üretim hattının alımı için grup firmalarınca planlanan toplam yatırım tutarı 110 milyon TL.’’

info@karadenizekonomi.com / 29.06.2021

110 milyon TL’lik 7 yeni üretim hattı

Samsun ve İzmir’deki tesislerinde müşterilerine hizmet veren Uslu Demir Çelik ve Uslu Çsm Demir Çelik A.Ş. grup firmaları, çelik sac ürünlerini işleyip ülke geneline ihraç ediyor.

Dünya genelinde 27 ülkeye ihracat yaptıklarını dile getiren Uslu Grup Genel Müdürü Selim Uslu, ‘’Uslu Demir Çelik firması 1991 yılında faaliyete başlamış olup Uslu aile bireylerinin çelik sektöründeki ticari faaliyetleri 1958 yılında başlamıştır. Merkezi Samsun Tekkeköy Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Uslu Demir Çelik firmamız, çelik sac, boru, profil ve çelik konstrüksiyon ürünlerinin satışı işinin yanı sıra tesislerimizde bulunan makine parkuru ile, flanş imalatı, trapez sac boy kesim hattı, lazer ve plazma kesici vb. makineler ile müşterilerimize hizmet vermektedir.  İzmir’de faaliyetlerini sürdüren grubumuzun diğer firması Uslu Çsm Demir Çelik A.Ş.’de çelik servis merkezi (çelik sac rulo boy kesim ve dilme işlemleri) olarak faaliyet göstermektedir. 0,30 mm’den 40 mm kalınlığa kadar sac işlenen tesislerimiz yurt içi ve yurt dışındaki müşterilerimize en yüksek kalitede hizmet vermektedir. İhracat faaliyetlerimizin artması ve ana tedarikçilerimizle olan ilişkilerimizi daha sıcak tutabilmek amacıyla 2019 yılında İstanbul Ataşehir Nida Kule Kuzey iş merkezinde, merkez ofis ve ihracat bürolarımızda faaliyete geçti.

‘’2021 yılında çelik sektöründeki yoğun talep devam ediyor’’

Pandemi döneminde yüzde 25-30 civarında daralma yaşamalarına rağmen yurt içi faaliyetlerini durdurmayarak çalışmaya devam ettiklerini belirten Uslu, ‘’Bu durgunluk sürecince ihracatçı makine imalatçılarına yapılan satışlarımızda bir etkilenme yaşanmadı. Ülkemizin bazı kesimlerinde gözlemlediğimiz durgun piyasa koşulları mayıs ayıyla birlikte hareketlenmeye başladı. Bu hareketlenme ve yaz dönemi ile birlikte çelik ürün fiyatlarının da artışa geçmesi akabinde yoğun talep oluştu. Tüm dünyada uygulanan karantina nedeniyle üretim ve lojistikte yaşanan büyük sorunlar tedarik zincirinin bozulmasına yol açmış ve hammadde, ara mamul sıkıntısı tüm sektörlerde üretimi çok olumsuz etkilemiştir. Tüm bu olumsuzluklar yoğun talep ile birleşince birçok sektörde kullanılan çelik ürünlerine yoğun talep oluşturmuştur. Öncelikle ürün fiyatı sonrasında hammadde ve lojistik fiyatlarının yükselmesi birbirini tetikleyerek ürün fiyatlarını yüzde 100 ve üzerinde arttırmıştır. 2021 yılında da çelik sektöründeki yoğun talep devam etmektedir. Firmamız geniş ürün çeşitliliğini ve yüksek stok seviyesini koruyarak fiyat artışlarından olumlu olarak etkilendi. Bu avantajımızı kullanarak yurt içi ve yurt dışında portföyümüze yeni müşteriler kattık. Halen devam etmekte olan bu süreçte istihdam, ciro ve karlılık göstergeleri sektörün en iyileri arasında yer alıyor. Özellikle 2020 ve 2021 yıllarında beyaz eşya ve otomotiv sektöründeki büyük üretici firmalara çalışan firmamız ülkemizin ana sanayilerini de desteklemektedir’’ diye konuştu.

‘’Yeni yatırım planları devreye alındı’’

Grup firmalarının büyümekte olan işlerine cevap verebilmek amacıyla bu sene Samsun ve Osmaniye’de yeni yatırım planlarını devreye alacaklarını söyleyen Selim Uslu, ‘’Osmaniye OSB’de 20.000 metrekarelik kapalı alana sahip çelik servis merkezi projemize 1 ay içerisinde başlamış olacağız. 25 milimetre kadar rulo boy kesim ve 4 milimetre kadar dilme ve trapez hattı ile tesiste toplam 5 hat bulunacak. Tesisimiz kapasite ve verimlilik anlamında ülkemizin en önemli tesislerinden biri olacak. Samsun’daki yeni yatırımımızda da Karadeniz bölgesindeki en büyük lazer kesim cihazı ve trapez sac hattı makineleri devreye alınacak. İzmir’de bulunan tesisimizin yanına yeni inşa edilen 3 bin metrekare kapalı alanlı yeni ek fabrika binamızda yeni dilme hattımızın devreye girecek. Bu hatta ince rulo sac işlenecek olup beyaz eşya sektörüne hizmet verilecek. Toplam 7 yeni üretim hattının alımı için grup firmalarınca planlanan toplam yatırım tutarı 110 milyon TL’dir. Uslu Grup firmaları olarak pandemi sürecinde de dinamik yapımızdan ödün vermeden müşterilerimize en iyi şekilde hizmet vermeye devam ediyoruz. Ülkemizin büyümesine ve istihdamına katkıda bulunabilmek için çalışmaya ve sağlıklı bir şekilde büyümeye devam edeceğiz’’ dedi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar