Maksimum verim için Yenipack Makina

2022 yılında kurulan Yenipack Makina, yeni bir üretici firma olarak ürettiği ambalaj ve paketleme makinalarından müşterilerin maksimum verim alabilmesi için çalışıyor.

info@karadenizekonomi.com / 12.09.2022

Maksimum verim için Yenipack Makina

Yenipack Makina Genel Müdürü Gökcan Alaşalvar, “2022 yılında kurulmuş yeni bir üretici firma olarak ürettiğimiz ambalaj ve paketleme makinalarından müşterilerimizin maksimum verim alabilmesi için çalışıyoruz. Paketlenecek ürünlere göre özel dizayn edilen makinalarımız maksimum üretim kapasitesi ve minimum duruş süresi sağlayacak şekilde projelendirilmektedir” dedi. 2022 yılında kurulan Yenipack Makine, müşterilerine maksimum verim ve maksimum üretim kapasitesi ile hizmet vermeye devam ediyor.

Yenipack Makina Genel Müdürü Gökcan Alaşalvar, yeni kurulan bir firma olmaları nedeniyle büyük heyecanla çalıştıklarını ifade ederek, “Bu sektördeki uzun yıllara dayanan bilgi birikimi ve tecrübemizi daha ileriye taşımak için 2022 yılı başında kurulmuş yeni bir firmayız. Makine çeşitlerimiz; tam otomatik dikey paketleme makinaları, tam otomatik doypack paket dolum makinaları ve tam otomatik kavanoz dolum makinaları olarak başlıca üç grupta toplanmaktadır. Ana makine gruplarımızı tamamlayıcı olarak, paket gramaj kontrol makinaları, ürün taşıma elevatörleri, metal dedektörler ve kavanoz hatları için etiketleme makinaları da üretimi yapıyoruz. Ürettiğimiz paketleme makinaları ile, çikolata, şekerleme, bisküvi, fındık, fıstık, kuruyemiş, bakliyat, baharat, et ürünleri, süt ürünleri, çay şeker gibi gıda ürünleri sektöründe; tarımsal ilaçlar, toz gübreler, deterjan, kauçuk hammaddeleri gibi kimyasal ürünler sektöründe, veterinerlik ilaçları, beşerî ilaçlar gibi ilaç sektöründe üretim yapan firmalara hizmet veriyoruz” dedi.

 

DAHA AZ ENERJİ İLE DAHA ÇOK VERİM

Son teknoloji ürünler ile hizmet verdiklerini ifade eden Alaşalvar, “Ürettiğimiz ambalaj ve paketleme makinalarından müşterilerimizin maksimum verim alabilmesi için çalışıyoruz. Paketlenecek ürünlere göre özel dizayn edilen makinalarımız maksimum üretim kapasitesi ve minimum duruş süresi sağlayacak şekilde projelendirilmektedir. Tüm modellerimiz servo motor teknolojisi ile donatılmaktadır. Bu aynı zaman da paketleme makinalarımızı kullanan firmaların daha az elektrik enerjisi tüketmesini ve daha az basınçlı hava tüketmesini sağlayarak üretimde kullandıkları enerji maliyetlerini minimize etmesine olanak sağlıyor” diye konuştu.

“HEDEFLERİMİZ BÜYÜK”

“Amacımız iç pazarda ihtiyaç duyulan makine ekipmanların yıllık bazda minimum %15-20‘sini karşılayacak bir üretim kapasitesine ulaşmak. Bu hedefe önümüzdeki iki yıl içinde ulaşacağımızı tahmin ediyoruz” diyen Alaşalvar, “Şu anda aldığımız ihracat siparişlerimiz var ve halihazırda görüştüğümüz yurt dışı projelerinden yola çıkarak toplam üretimimizin %40’ını ihracat siparişlerinin oluşturacağını öngörüyoruz” ifadelerine yer verdi.

Market pazarında hızlı bir artış olacağını düşündüklerini belirten Alaşalvar, “Yeni dönemde özellikle gıda ürünleri tarafında tek kullanımlık veya tek porsiyonluk paketli gıdaların payının toplam market pazarında hızlı bir artış eğilimi gösterdiğini izliyoruz. Paket gramajları düşüyor, eskiden olduğu gibi müşteri artık birçok ürünü 3 kg veya 5 kg olarak satın almıyor. Örneğin; bakliyat grubunda paketleri artık 250 gr. ve 500 gr’lık olarak da görebiliyoruz. Kuruyemiş grubunda en çok satan paketler artık 20 gr. ile 50 gr. arasında olanlar. Tabi bunda pazarda oluşan yüksek fiyatların da etkisi var. Biz de yaşanan bu gelişmelere göre küçük gramajlı ürünleri yüksek hızlarda paketleyebilen paketleme ve ambalajlama makinalarının tasarımına ve imalatına yoğunlaşmış durumdayız” dedi.

ARGE YATIRIMLARI SÜRÜYOR

Alaşalvar, önümüzdeki yılda yeni yatırımlar yapacaklarını vurgulayarak, “Bu yatırımlar üretimde kullanabileceğimiz CNC dik işleme merkezi yatırımı ve CNC yatay işleme merkezi yatırımı olacak. Bu yatırımlar ile üretim hızı ve kalitemizi artırarak oluşan talebe hızlı yanıt vermek istiyoruz. Tasarım çalışmalarını yürüttüğümüz ve özellikle kuruyemiş, kahve, baharat, atıştırmalık ürünler ve hazır yemek ürünleri sektörlerinde kullanılan hazır paket doypack paketlere dolum yapan paketleme makinası projemiz var. Bu makinemiz ile müşterimiz hazır olarak temin ettiği paketlere tam otomatik olarak ürünlerini dolum yapabilecekler ve sıfır ambalaj zaiyatı ile üretim yapabilecekler. Ayrıca bizim makinamızda büyük paket, küçük paket değişimi başka bir deyişle paket ebadı değişimi 5 dakika içinde yapılabilecek ve kullanıcılar maksimum üretim kapasitelerinde üretim yapabilecek. Ayrıca, paketli baharat sektöründe son dönemde payı gittikçe artmaya başlayan kavanoz ambalajlarının tam otomatik dolumunda genellikle 50 kavanoz/dakika olan üretim hızlarını yaptığımız ARGE çalışmaları ve iyileştirmelerle ürün ve gramaja bağlı olarak 100 kavanoz/dakika’ ya kadar çıkarmış bulunuyoruz” diye konuştu.

TEMEL SORUN; FİYATTAKİ DALGALANMALAR

Sektöre dair yaşanan sorunlara da değinen Alaşalvar, şu ifadelere yer verdi: “Makine üretimi sektöründe bizim ve sektördeki tüm paydaşlarımızın yaşadığı temel sorun üretimde kullandığımız hammaddelerin fiyatlarındaki dalgalanmalardır diyebilirim. Bu dalgalanmalar makine üretiminde kullanılan metaller başta olmak üzere elektrik ve otomasyon komponentleri ve pnömatik malzemelerde karşımıza çıkıyor. Ayrıca birçok markada ürün bulunmaması da makine üreticilerinin bu dönemdeki çıkmazı olarak ortada durmaktadır.”

 

bu firmanın sitesine buradan ulaşabilirsiniz ⇨ https://www.yenipack.com/

 

SONER ÖZDEMİR

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar