Savunma sanayinin parlayan yıldızı Ordulu Teknoloji

Ordulu Teknoloji A.Ş. Ürün Yöneticisi Furkan Çetin, “Ürün gamımızda aynı anda 20 İHA'nın karargah merkezinde görüntülenebilmesi sağlıyoruz" dedi.

info@karadenizekonomi.com / 5.09.2022

Savunma sanayinin parlayan yıldızı Ordulu Teknoloji

Ordulu Teknoloji A.Ş. Ürün Yöneticisi Furkan Çetin, “Ürün gamımızda aynı anda 20 İHA'nın karargah merkezinde görüntülenebilmesi sağlıyoruz ve bunu yetkilendirme mekanizması ile gerekli bilimlerle paylaşılmasını sağlıyoruz. Kuzgun uygulamamız sahadaki askerlere görüntünün aktarılması ve güvenli bir şekilde aktarılmasını sağlıyoruz” dedi. TEKNOFEST Karadeniz’de yerini alan şirketlerden Ordulu Teknoloji A.Ş. yerli teknoloji hamleleriyle katılımcılardan yoğun ilgi gördü.

Ordulu Teknoloji A.Ş. Ürün Yöneticisi Furkan Çetin, “Firmamız savunma sanayinde C4I  diye geçen teknik tabirle uygulamalar yapıyor. Bunlar Komuta Kontrol, Communication Computer and intelligence yani istihbarat anlamına geliyor. Biz burada görüntü aktarma işi yapıyoruz. Gam ürünümüzle aynı anda 20 İHA'nın karargah merkezinde görüntülenebilmesi sağlıyoruz ve bunu yetkilendirme mekanizması ile gerekli bilimlerle paylaşılmasını sağlıyoruz. Kuzgun uygulamamız sahadaki askerlere görüntünün aktarılması ve güvenli bir şekilde aktarılmasını sağlıyoruz. Görüntü aktarma ve görüntü işleme işleri yapıyoruz. Güvenli ağdan güvenli bir şekilde verinin aktarılması çok önemli. Zaten son yüzyılda aşırı büyüdü bu veri işleme teknolojisi. Bunlar üzerinde geliştirmeler yapıyoruz” dedi.

 

6-7 KİLOMETREDEN SİGARA ATEŞİNİ TESPİT EDİYOR

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin güvenlik ağından veri çıkmaması için özel sistemlerle tek yönlü veri akışı ile sağlandığına vurgu yapan Çetin, “Aynı zamanda sivil uygulamamız da var. Ulak mesajlaşma uygulamamıza her türlü video, görüntü paylaşımı yani şu an dünyadaki lider mesajlaşma uygulamaları ile yarışır bir mesajlaşma uygulamamız var. En son projemiz de Şahin projesi görüntü işleme teknolojisi ile 6-7 kilometreden bir sigara ateşini tespit edecek bir teknoloji. Dünyada şu an sayılı 3-4 firmanın yapabildiği bir teknoloji. Türk Silahlı Kuvvetlerine de demo sürümü kullanılmakta ve geliştirmeleri devam ediyor. Yani yazılım işi zaten teknolojinin geldiği son nokta. Gerçekten dünyada bunu yapan devleri zaten herkes biliyor. Hepsi Amerika'da Silikon Vadisi'nde. Bizim firmamızın CEO'su da yani aynı zamanda firma sahibi de Amerika'da eğitim alıp gelmiş bir insan. Kendisinin de bizzat içinde birçok kodunun olduğu birisi Nizameddin Ordulu. Yani onların sayesinde bize verdikleri imkanlar dahilinde biz de daha ileriye taşımaya çalışıyoruz” diye konuştu.

 

“BURADA OLMAK GURUR VERİCİ”

Çetin, TEKNOFEST Karadeniz’de yer almaktan büyük gurur duyduklarını ifade ederek, “Antalyalıyım, ilk defa Karadeniz'e geliyorum ama çok beğendim, gayet güzel. Ülkemizin dört bir köşesi ayrı güzel, burada yapılan çalışmalarda bu güzel ülkeye daha iyi yerlere getirebilmek için. Ben ilk defa TEKNOFEST'e geliyorum. Daha önce ziyaretçi olarak bile katılmamıştım. Şu an görevli olarak burada çalışmaktan gurur duyuyorum. Bize bu imkanı sağlayan büyüklerimize de çok teşekkür ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

TEKNOFEST’in özellikle çocuklar için çok önemli olduğunu vurgulayan Çetin, ”TEKNOFEST alanında bir slogan vardı, ‘Bir çocuk gelsin bir uçağa dokunsun’ diye. Ben 32 yaşında bir uçağa dokundum bu alanda. Bunu belki 6 yaşında yapmış olsaydım belki daha iyi işler başarırdım.  Ben gençler için çok önemli olduğunu düşünüyorum” dedi. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar