Karadeniz’in ilk uzay temalı bilim merkezi açılıyor!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin ilk ve Türkiye’nin 2. uzay temalı bilim merkezi olan “Özdemir Bayraktar Bilim Merkezi ve Planetaryum”u yarın görkemli bir törenle hizmete açıyor.

info@karadenizekonomi.com / 20.11.2023

Karadeniz’in ilk uzay temalı bilim merkezi açılıyor!

Pazarkapı Mahallesi’nde 2 bin 200 metrekarelik alanda kurulan merkez, bölgede eşi benzeri olmayan bir proje olarak öne çıkıyor. T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar’ın babası Özdemir Bayraktar’ın adını taşıyan merkezin açılışında, hemşehriler ve gençler bir araya gelecek.

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, proje ile Trabzon’un sadece bilimi takip eden değil, bilimi üreten bir şehir olma hedefine odaklandıklarını belirtti. Açılış törenine Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar da katılacak.

Açılıştan sonra 32 standın 2 gün boyunca ziyaretçilere açık olacağını söyleyen Başkan Zorluoğlu, Trabzonluları bu önemli etkinliğe davet etti. Proje, bölgede bilim ve teknolojiyi yaygınlaştırarak Trabzon’u bu alanda bir cazibe merkezi haline getirmeyi amaçlıyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar