20.12.2020

2021 yılı aşıyla umudun yılı olacak

2020 yılı tüm kesimlerin “transit geçelim” diyeceği kıyamet gibi bir yıl oldu desek abartmış olmayız. Ülkemiz ve dünya için tüm umutlar aşıya bağlanmış durumda gözüküyor.

2020 yılı tüm kesimlerin “transit geçelim” diyeceği kıyamet gibi bir yıl oldu desek abartmış olmayız. Ülkemiz ve dünya için tüm umutlar aşıya bağlanmış durumda gözüküyor. Her şeye rağmen iş insanlarının tamamının ortak görüşü aşının bulunması ve 2021 yılında uygulamaya geçilmesiyle yeni yılın bir önceki yılı onarma dönemi olarak hatırlanacağı yönünde. 2021’in ilk yarısı ülke ekonomisi açısından zor geçecek. İş dünyasının, esnafın ve halkın sıcak paraya ihtiyacı var. Virüsün etkileri devam ederken, ekonominin tüm sektörleri borçlanmış durumdadır. İç piyasa firmaları ağırlıklı olarak zora girerken ihracatçı firmalar bu süreci daha hafif atlatıyor. Defalarca yazdığımız gibi ülke genelinde şehirlerin dinamikleri iş insanlarının yanında olmalı. Yatırım yapacak olan girişimciye sağlam altyapılı OSB’ler sunarak istihdamın önü açılmalıdır. 2021 yılında aşının yaygın biçimde kullanımıyla birlikte insanlar seyahat edeceği ve turizm gelirlerinin artacağına yönelik gibi öngörülerimiz var. Aslında her yeni yıla olduğu gibi bu yıla da büyük beklentilerle başladık. Yüzde 5’lik büyüme, tek haneli enflasyon, 55 milyon turist hedefleri vardı. Her şey iyi başlamıştı. Ocak ve Şubat aylarının ekonomik verileri hiç de fena değildi. Sonra her şey altüst oldu. Böylesi bir yılı 35 milyar dolar döviz açığıyla kapatacağız. Artık ülke olarak iyi haberlere ve güzel gelişmelere ihtiyacımız var. Bunun için de siyaset üstü davranarak hepimizin aynı gemide olduğunu unutmadan iktidarı ve muhalefeti ile birlik ve beraberlik içinde sorunların üstesinden geleceğimize inanıyorum. Daha fazla çalışarak daha çok üreterek 2021 yılını “toparlanma yılı” yapabiliriz.

ÖNCE EVİNİ MUTLU EDECEKSİN

Ordu’da Altınordu Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan sözleşmeye göre KHK ile belediye şirketi çalışanı olan personelin maaşına yüzde 50’ye varan zam yapıldı. Yapılan düzenleme ile en düşük personel maaşı 3 bin 500 lira oldu. Toplu sözleşmeye dâhil olan işçiler, aile yardımı, yol ve yemek yardımı, eğitim yardımı gibi temel hakların yanı sıra evlenme, doğum ve ölüm yardımı, bayram ikramiyesi gibi daha önce kullanamadıkları tüm haklara da sahip olacak. Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören’i uzun yıllar tanırım İŞKUR’da daire başkanıyken Ankara’ya yolumuz düştüğünde mutlaka ziyaret eder, gazetemizde ve dergimizde kendisine her zaman yer verirdik. İyi bir Ordu sevdalısı olarak şehrine olan düşkünlüğünü ve hayalini Altınordu Belediye Başkanı olarak taçlandırmak, Ordu’ya hizmet etmek ve önemli projelere imza atmak istiyordu. Allah ona bu hayalini nasip etti. İnsanlara dokunduğunu gözlemliyorum. Yaptığı son atılımla, toplu iş sözleşme ücretleri ve sosyal hakları iyileştirilen işçiler yeni kazanımlar elde ettiler. Başkan Aşkın Tören “güzel gidiyor.” Bunu da önce çalışanlarını mutlu ederek doğru bir hamle ile taçlandırdı. Belediye meclis toplantı salonunda düzenlenen imza töreninde konuşan Başkan Tören, göreve geldiklerinden bu zaman kadar çalışanların haklarını göz ardı etmediklerini kaydetti. Tören, “Emekçilerimizin alın terinin karşılığını hiç aksatmadan ve geciktirmeden düzenli olarak tam ve zamanında ödedik. Bütün imkânlarımızı ve şartları zorlayarak geldiğimiz noktayı yeterli bulmuyor ancak önemli bir seviye olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra da aynı anlayışla devam ederek kardeşlerimizle beraber Altınordu’muza hizmet etmeye devam edeceğiz” dedi. Başarılı başkanın bu güzel ivmeyi üzerine koyarak artıracağına inanıyor, bu mutluluğun şehre ve insana dokunuşunda fark edilir projelere dönüşeceğini biliyoruz.

HAFTANIN SÖZÜ

Gizli olan fikirler ölür. Fikirlerin ışığa ve havaya ihtiyacı vardır. Aksi halde açlıktan ölürler.

ETİKETLER; Karadeniz Ekonomi

Yazarın Diğer Yazıları

Karadeniz'in İlk ve Tek Ekonomi Portalı

Okumak İçin Resimlere Tıklayınız.
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar