6.01.2019

​REEL SEKTÖR YÜKSEK FAİZ KISKACINDA

2018 yılının ikinci yarısında başlayan ekonomik dalgalanma, reel sektörü bankalarla karşı karşıya getirdi. Üreten kesim, haklı olarak yüksek faizlerden, kredilerin kapanmasından ya da kısıtlanmasından şikayetçidir. Bu daralma 2019 yılının ilk yarısında devam edecek, ikinci altı aydan itibaren de toparlanma olacak. Tüm ekonomik çevreler, bu konuda aynı fikirde gözüküyor. Karadeniz Ekonomi Gazetesi olarak duayen sanayicilerimizden iş adamı Burhan Çakmak beyle yaptığımız ve sanayicinin içinde olduğu durumu anlatan söyleşiyi, sanayicilerin ortak sesi olarak manşetimize taşıdık. Üreten kesimi güçlü tutmalıyız ki mevcut istihdamlar korunsun ve yeni yatırımlar yapılsın. Bunların olabilmesi içinde öncelikle sanayicimizi yüksek faizin kıskacından korumalıyız. Paradan para kazanma ortamından acilen kurtularak üretim ekonomisinin kalkınması için ara malları artık ülkemizde üretmek zorundayız.

Sanayicinin uzun zamandır feryadını duyan hükümet, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak kanalıyla reel sektör için planlanan yeni destek paketinin ayrıntılarını gelecek hafta açıklamayı planladıklarını söyledi. Albayrak, "Bankacılık sektörü ile yakın çalışma içindeyiz. Bir kaç kritik konuda, KOBİ önceliğinde reel sektör üzerinde güzel bir paket çalışıyoruz. Tüm bankaların katılacağı bir çalışma olacak. Önümüzdeki hafta konuyla ilgili bir lansmanımız olacak" dedi. Yani, anlaşılacağı üzere acilen sıcak paranın reel sektöre aktarılması ve üretim ekonomisine geçilmesi konusunda hükümetten de bir adım gelecek gibi gözüküyor.

Yazarın Diğer Yazıları

Karadeniz'in İlk ve Tek Ekonomi Portalı

Okumak İçin Resimlere Tıklayınız.
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar