14.01.2016

ÜLKER VE FINDIKTA SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

2023 yılına ülkemiz fındık sanayi, ihracatçısı önemli hedefler koydu. Fındıkta her yönüyle çok büyük bir değişim yaşanmaya devam ediliyor. İklim değişiklikleri, ülkemiz fındık sektöründe son 10 yılda yaşanan büyük bir değişim yaşanmaya devam ederken dünyada ve ülkemizde büyük markalar sürdürülebilirlik projelerine çok önem veriyor.

Karadeniz Fındık ve Mamulleri İhracatçılar Birliği fındıkta sürdürülebilir verimlilik projelerinin herkesim tarafından desteklenmesi gerektiğini son yıllarda sürekli devamlı olarak gündeme getiriyor. Büyük çikolata firmaları da sürdürülebilirlik projelerine çok büyük önem vermektedir.

Türkiye’nin büyük markalarından Ülker firması da WWF-Türkiye Doğal Hayatı Koruma Vakfı işbirliği ile sürdürülebilir fındık tarım projesi kapsamında önemli bir çalıştayı Giresun’da uzmanların katılımı ile hayata geçirdi. Ülker kullandığı fındığın tamamını Giresun’dan alıyor. Sürdürülebilirlik projesine önem veren Ülker, sürdürebilirliğe ve inavasyona çok büyük önem veriyor.

Bu toplantı da Giresun fındığının sosyal, ekonomik ve çevresel bakımdan sürdürülebilir doğal yaşamla uyumlu oluşunun öneminin altı çizildi. Ayrıca toplantıda Amerika'da Oregon Fındık sürdürülebilirlik programı örnek olarak gösterildi.

Çalıştayın sonunda sürdürülebilirlik açısından fındığın mevcut durumu teşhis eden ve bütün yönleriyle ortaya koyan bir rapor hazırlanacak. Üretim alanlarında türlerin tanımlanması ve üreticinin bilinçli üretim yapması kalite ve verimi artması adına gerekli eğitimin verilmesi sürdürülebilirlik çok büyük önem taşıyor.

Yazarın Diğer Yazıları

Karadeniz'in İlk ve Tek Ekonomi Portalı

Okumak İçin Resimlere Tıklayınız.
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar