Karadeniz’e Hızlı Tren Müjdesi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Samsun arasındaki hızlı tren hattı için önemli bir duyuru yaptı.

info@karadenizekonomi.com / 1.03.2024

Karadeniz’e Hızlı Tren Müjdesi!

Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı’nın tamamlanmasıyla Ankara-Samsun arasının 7 saatten 2 saat 45 dakikaya düşeceğini açıkladı. Toplam 293 kilometrelik hat üzerinde 12 istasyon bulunacak. Bu projeyle birlikte Karadeniz’e hızlı tren bağlantısı sağlanacak ve 52 il birbirine bağlanmış olacak.

Türkiye’de demiryolu ulaşımına büyük yatırımların yapıldığına dikkat çeken Uraloğlu, hızlı tren hatlarının sayısının artacağını belirtti. Bugüne kadar tamamlanan 2.251 kilometrelik hızlı tren hatlarıyla birlikte, Türkiye’nin demiryolu ağı 13.919 kilometreye ulaştı. Ayrıca, 3.590 kilometrelik yeni hızlı tren hatlarının yapımı devam ediyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı, hızlı trenlerin ulaşımı konforlu, hızlı ve modern hale getirdiğini vurgulayarak, 2053 Ulaştırma ve Lojistik ana planı kapsamında Ankara-İzmir, Mersin-Adana-Gaziantep, Halkalı-Kapıkule gibi projelerin tamamlanmasıyla toplamda 52 ilin hızlı trenle birbirine bağlanacağını ifade etti.

Hızlı tren hatlarının tamamlanmasıyla birlikte, Türkiye’nin demiryolu ulaşımı alanında önemli bir dönüşüm yaşandığına ve ulaşımın daha güvenli ve etkili hale geldiğine dikkat çekildi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar