Balıkçılık sektöründe yenilikçi adım: Av araçları markalanarak kayıt altına alındı

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Bakanlığın sürdürülebilir balıkçılık politikası doğrultusunda hayata geçirilen "Ticari Amaçlı SU Ürünleri Avcılığında Kullanılan Av Araçlarının Markalanması Talimatı" çerçevesinde önemli bir adım attı.

info@karadenizekonomi.com / 19.01.2024

Balıkçılık sektöründe yenilikçi adım: Av araçları markalanarak kayıt altına alındı

2021 yılında başlatılan ve 2023 yılı itibariyle uygulanan bu süreç kapsamında, il genelinde denizlerde ve iç sularda faaliyet gösteren 416 balıkçı teknesine ait toplam 5 bin 926 av aracı, (Uzatma ağı, Sade ağ, Fanyalı ağ, Algarna, Misina ağ, El oltası, Voli, Çapari, Serpme ağ, Gırgır ağı, Kompresör) markalanarak elektronik ortamda Su Ürünleri Bilgi Sistemine (SUBİS) kaydedildi.

Bu adım, sürdürülebilir ve izlenebilir balıkçılık politikasının bir parçası olarak, ticari amaçlı balık avcılığının daha etkin bir şekilde denetlenmesini sağlamak amacıyla atıldı. Balıkçı teknelerine ait av araçlarının markalanarak kayıt altına alınması, sektörde şeffaflığı artırmayı ve denizlerdeki ekosistemi koruma amacını taşımaktadır.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, bu önemli adımın balıkçılık faaliyetlerini düzenleme ve kontrol etme konusunda önemli bir katkı sağladığını belirtirken, bu uygulama ile balıkçıların faaliyetlerinin izlenebilirliğinin artırılması ve deniz kaynaklarının sürdürülebilir şekilde kullanılmasının hedeflendiğini ifade etti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar