İnşaat Sektöründe İşgücü Krizi: İşçi Bulmak Zorlaşıyor, Ücretler 150 Bin Liraya Kadar Çıkıyor!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin raporu, inşaat sektöründeki bazı elemanlarının maaşlarının 150 bin liraya kadar yükseldiğini ortaya koydu.

info@karadenizekonomi.com / 29.01.2024

İnşaat Sektöründe İşgücü Krizi:  İşçi Bulmak Zorlaşıyor, Ücretler 150 Bin Liraya Kadar Çıkıyor!

 

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), 2023 yılının son çeyreğine ait İnşaat Sektörü Analizi Raporu'nu yayımladı. Rapora göre, inşaat sektöründe "mavi yaka" olarak nitelendirilen orta kademe eleman bulmakta zorlanılırken, demirci, kalıpçı, iş makinesi operatörü gibi pozisyonlarda istihdam edilenlerin aylık ücretleri geçen yılsonunda 150 bin liraya kadar çıkış gösterdi.

AYD28 İnşaat Genel Müdürü Âdem Göbel, konuyla ilgili yaptığı açıklamada sektörde personel bulma zorluğuna dikkat çekerek, işçi sorununu çözmek adına taşeronluk yöntemini kullandıklarını ifade etti. Göbel, özellikle deprem bölgelerine yönelen ustaların sayısının azalması nedeniyle fiyatların arttığını belirtti.

İş Talepleri Azalıyor

Ücretlerle ilgili ise günlük yevmiye ücretinin 3,500 liraya kadar çıktığını ancak taşeronluk durumunda bu rakamın 1500 liraya kadar düştüğünü söyledi.Göbel, inşaat sektörünün finansal zorluklarla karşı karşıya olduğunu, iş ve yapımla ilgili taleplerin azaldığını, hatta telefonlarının artık çalmadığını da ekledi. İnşaat sektöründe internet üzerinden iş arayanların azaldığını ve genel olarak sektörde iş sıkıntısı yaşandığını vurguladı.

Asel GÜRSOY

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar