Giresun Doğa Koleji gün sayıyor

30 milyon lirayı bulan yatırımla 270 kişiye istihdam sağlayan Giresun Doğa Koleji öğrenci sayısını 950’ye çıkarmayı hedefliyor.

info@karadenizekonomi.com / 29.07.2019

Giresun Doğa Koleji gün sayıyor

Ülkemizin önde gelen eğitim kurumları arasında yer alan Doğa Koleji, Giresun’da hizmete başlayacağı yeni eğitim yılı öncesi başlattığı yaz kampı ile öğrencilerle buluştu. Yaz kampına katılan 350 öğrenci, yüzmeden buz patenine değişik spor aktivitelerin yanı sıra yüksek sosyal ve duygusal öğrenme becerilerine sahip olmak, öz farkındalık, öz yönetim, sosyal farkındalık, ilişki becerileri ve güvenilir karar verebilme gibi yetilerini geliştirmek için bir araya geldi.

700’ün üzerinde öğrenci kaydı yapıldı

Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve lise olmak üzere eğitimin her aşamasında hizmet verecek olan Giresun Doğa Koleji’nin kurucu ortakları Volkan Dündar ve Aykut Gezmiş, yaz kampı açılışı ile ilgili olarak yaptıkları konuşmada Giresun’da bu ölçekte bir eğitim yatırımına öncülük etmekten duydukları memnuniyeti şu sözlerle dile getirdiler, “Şu ana kadar 700’ün üzerinde öğrenci kaydı oluşturuldu. 30 milyon lirayı bulan bir yatırım gerçekleştirdik. 270 kişiye de istihdam yarattık. Şehrimizde böyle bir yatırıma ve kurumsal yapıya ihtiyaç vardı. Bu açığı giderecek olmaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Burada iyi yetişmiş çocuklarımızın hem kentimize hem de ülkeye sunacağı katkı bizi fazlasıyla heyecanlandırıyor. Burada vereceğimiz eğitimle çocuklarımızın potansiyelini ortaya çıkarırken aynı zamanda becerilerini geliştirmeye yardımcı olacağız. Zaman zaman kampüs dışına çıkarak diğer illerdeki okullarla ortak projelerde yer alacağız.”

Öğrenci sayısını 950’ye çıkarmayı hedefliyor

Doğa Koleji Giresun Kampüsü 40 standart, 13 konsept dersliği, 12 bin 500 metrekare kapalı alan içinde sunduğu tesis olanaklarıyla, öğrencilerin fiziksel ve sosyal gelişimini destekliyor. Basketbol ve voleybol sahası, mini futbol sahası ve tenis kortunun yanında, hayvan barınağı, havuzbaşı kafeterya ve sosyal tesis gibi dinlenme alanları; öğrencilerin ders dışındaki zamanı kaliteli bir şekilde geçirmesini sağlıyor. Kampüste; robotik kodlama, 3D kinetik, akıl oyunları, sanat sokağı, drama, satranç, resim ve müzik sınıflarının yanında dil, yaratıcı yazarlık, ekoloji, mucit ve lego atölyesi, tribünlü spor salonu, kapalı buz pisti, açık ve kapalı olmak üzere 2 yüzme havuzu, kütüphane, laboratuarlar, kafeteryalar, 320 öğrenci kapasiteli yemekhane, 320 kişi kapasiteli, Giresun'un en büyük konferans salonu, 250 metrekarelik fuaye ve kafeterya alanı, anaokulu ve ilkokul öğrencileri için açık ve kapalı oyun alanı, lise öğrencileri için yürüyüş alanları ve dinlenme çardakları yer alıyor. Okul kontenjanı bin 250 olan Giresun Kampüsü, Eylül döneminde kayıt yaptıran öğrenci sayısını 950'ye çıkarma hedefiyle yoluna devam ediyor. KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar