Hitit Üniversitesi Birleşmiş Milletler gibi

62 ayrı ülkeden öğrencilerin eğitim gördüğü Çorum Hitit Üniversitesi bu yönüyle adeta Birleşmiş Milletleri andırırken, 500’e yaklaşan yabancı öğrencilerin Çorum ekonomisine katkısının yaklaşık 15 milyon lira olduğu belirtildi.

info@karadenizekonomi.com / 26.08.2021

Hitit Üniversitesi Birleşmiş Milletler gibi

Üniversite Uluslararası Ofis Sorumlusu Dr. Öğretim Üyesi Murat Toman, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, küresel bir güç olma yolunda ilerleyen Türkiye’nin, uluslararası öğrencilerin ilgisini çektiğini belirterek, son yıllarda dünyanın farklı bölgelerinden çok sayıda öğrencinin üniversite eğitimi almak için Çorum’a geldiğini söyledi. Hitit Üniversitesi’nde eğitim gören 62 ülkeden öğrenci bulunduğuna işaret eden Toman, “Üniversitemiz, uluslararası öğrenciler açısından giderek daha fazla ilgi görmeye başladı. 2018 yılında 60 uluslararası öğrencinin tercih ettiği üniversitemizde, bu sayı 2019’da 85, 2020’de 452’ye yükselirken, 2021’de bu sayının 500’ü geçmesini bekliyoruz” diye konuştu. Uluslararası öğrencilerin, pandemi krizine rağmen Çorum’da daha fazla görünür olmaya başladığını ifade eden Dr. Öğretim Üyesi Toman, şunları kaydetti: “Üniversitemizin güçlü akademik altyapısı ve Çorum’un yaşanabilir en ideal öğrenci kentlerinden biri olması,  Avrupa’dan Asya ve Afrika’ya kadar dünyanın farklı bölgelerinden öğrenci çekmemizi sağlıyor. Bugün itibarıyla 600’den fazla aktif öğrencimiz, Çorum’da bulunuyor. Bunun yanı sıra, Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde Türkçe eğitimi almak için civar illerdeki üniversitelerden gelen uluslararası öğrencilerimiz de var. Bu öğrencilerimizin Çorum’a en önemli kazanımlarından biri, şehir ekonomisine sağladıkları katkıdır. Yaptığımız değerlendirmelerde, uluslararası öğrencilerimizin şehir ekonomisine doğrudan sağladığı yıllık katkının 15 milyon lira civarında olduğunu görüyoruz.”

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar