Altın fiyatları aşağı yönlü seyre geçti

Faiz kararı sonrası dolar TL kurundaki aşağı yönlü hareketin de etkisiyle birlikte altın fiyatları aşağı yönlü seyre geçti ve hafta başındaki değerlerde sabitlendi.

info@karadenizekonomi.com / 13.12.2019

Altın fiyatları aşağı yönlü seyre geçti

Altın fiyatları haftanın son işlem gününde ekonomi gündemini takip edenler ve yatırımcılar tarafından en çok araştırılanlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Geçtiğimiz güne kadar yatay yönlü seyrin hakim olduğu altın fiyatları dün gözlemlenen radikal yükselişin ardından kapanış saatleriyle birlikte hafta başındaki değerlere geriledi. Haftaya 271 lira seviyesinden başlayan gram altın fiyatları, Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesinde dolar TL kurundaki yukarı yönlü hareketin de etkisiyle birlikte yükselişe geçmişti. Ancak faiz kararı sonrası dolar TL kurundaki aşağı yönlü hareketin de etkisiyle birlikte gram altın fiyatları aşağı yönlü seyre geçti ve hafta başındaki değerlerde sabitlendi. Bugün de gram altın 271 lira seviyesinden işlem görüyor. Geçtiğimiz güne 438 lira alış ve 448 lira satış fiyatı üzerinden başlayan çeyrek altın fiyatı, akşam saatleriyle birlikte günü 440 lira alış ve 450 lira satış değerleri üzerinden kapattı. Bugün de çeyrek altın geçtiğimiz günün kapanış değerleri üzerinden serbest piyasada işlem görüyor.

Cumhuriyet Altını

  • 1.817,00
  • 1.845,00

Yarım Altın

  • 878,71
  • 901,44

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar