Halka Ucuz Otopark Hizmeti Veriyoruz

''Ordu Belediyesine Bağlı Hafriyat Şirketimiz Ordu'nun En Büyük Şirketlerinden birtanesi Olacaktır''

info@karadenizekonomi.com / 5.02.2015

Halka Ucuz Otopark Hizmeti Veriyoruz

OTOPARKLAR BÜYÜKŞEHİR’E BAĞLANDI..

Başkan Enver Yılmaz, Altaş TV, Kanal 52, Ordu TV, BTV ve ORT’nin ortak hazırlayıp sunduğu programda canlı yayın konuğu oldu.

Yaklaşık 2 saat süren yayında, Ordu Büyükşehir Belediyesinin yatırım ve programlarının yanı sıra gündeme ilişkin konularda değerlendirmelerde bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz,otoparklarla ilgilide açıklamada bulundu.

ilk 15 dk'si Ücretsiz ,Yarım Saati 1 Lira..Böyle Bir Fiyat Var mı?

Otopark konusunda da görüşlerini ifade eden Başkan Enver Yılmaz, Otoparkların belediye yasası gereği kendi bünyesindeki şirketler işletebilir diye kanunun maddesi olduğunu vurgulayarak; “ Bizde belediyeyi alır almaz zaten dedik ki; bir tane şirketimiz var, bu şirket aktif olacak dedik hatırlayacaksanız. Yeni bir şirket olacak büyüteceğiz bu şirketi. Hatta ikinci, üçüncü yılında Ordu’nun en büyük şirketlerinden bir tanesi olacak dedik. ‘Hafriyat hizmetlerini bu şirket üzerinden yapacağız, otopark hizmetlerini de bu şirket üzerinden yapacağız’ diye benim 8 ay önceki televizyonlarda konuşmalarım var. ORBEL Ordu Belediyesi’nin şirketi Büyükşehir’e devredildi. Şimdi bizim sözleşme gereği devraldığımız otoparklar var. Görmüş olduğunuz kamuya ait bütün otoparklar yasa gereği Büyükşehir’in. Büyükşehir işletme hakkını ORBEL’e devir ediyor Meclis kararıyla. Burada tartışılan fiyatlar, şimdi özellikle kamuoyunun bilmesi lazım bizim büyük otoparklarımız var, küçük otoparklarımız var. Öğretmenevinin yanındaki 30 araçlık otoparkın fiyat tarifesi şu: 0-15 dakika ücretsiz, 0-30 dakika 1 lira, 30 dakika - 1 saat 2 lira, 3 saat 3 lira, 4 saat 5 lira,6 saat 7 lira, 10 saat 10 lira, 24 saat 25 lira. Büyük otoparkların hem aylık abonman ücretleri düşük hem de günlük fiyatlarda saatlerde düşüş var. Şimdi 15 dakika ücretsiz. Neresi ? Zübeyde Hanım Caddesindeki devir aldığımız otoparklar, henüz hepsini de devir almadık. Zübeyde Hanım Caddesinde bir vatandaş aracını bırakıyorsa empati yapalım; Ben aracımı bırakıyorsam, bil ki ya 3 dakika ya 5 dakika ya da 10 dakika. Zaten 15 dakikaya kadar ücretsiz. Yarım saat ise 1 lira böyle bir fiyat var mı? Tuvalet 1 lira şimdi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar