Ordu'da Kurban Fiyatı 600 Lira

“FİYATLAR NORMAL”

info@karadenizekonomi.com / 14.09.2015

Ordu'da Kurban Fiyatı 600 Lira

Ordu Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Koçkaya, Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla birlikte kurbanlık hayvan fiyatlarının oluşmaya başladığını söyledi.

Birlik Başkanı Mustafa Koçkaya yaptığı açıklamada, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi hayvan pazarlarının yavaş yavaş şekillenmeye başladığını belirtti. 

Geçen yıl 10 bin küçükbaş kurban kesildiğini hatırlatan Başkan Mustafa Koçkaya, bu yıl rakamın yükselebileceğini kaydetti. Koçkaya, “Şu anda küçükbaş hayvan kesim fiyatı 20 liradır. Kurbanlık fiyatları piyasa şartlarına göre değişebiliyor. Küçükbaş kurban fiyatları 600 ile bin lira arasında değişiyor. Koç fiyatları Bin 200-Bin 500 lira arasındadır” dedi.
“FİYATLAR NORMAL”
Başkan Koçkaya, kurban fiyatlarının normal olduğunu ifade ederek, “Şu an ülkemizde et fiyatları üreticilerimize göre normal iken vatandaşlarımıza göre biraz yüksek olarak algılanabiliyor. Bunun sebebi de hayvan yem fiyatları ve işçilik giderlerinin yüksek olmasından kaynaklanıyor. Bir torba yem fiyatı 50 lira, bir kurbanlık hayvanın yılda bin lira masrafı oluyor. Çoban ve diğer masrafları da hesapladığımız zaman üreticimiz açısından bu fiyatları normal olarak görebiliriz” diye konuştu.
Ordu il genelinde bu yıl kurbanlık hayvan sayısının 15 bin küçükbaş hayvan olduğunu kaydeden Koçkaya, hayvancılığın geliştirilmesi için damızlık hayvan üretimine yönelmesi gerektiğini kaydetti.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar