Değirmenciler ihracat hedeflerini 3 milyar doların üzerine çıkardılar

Değirmen ve Sektör Makinaları Üreticileri Derneği (DESMUD) Başkanı Zeki Demirtaşoğlu, geçen yıl 2,5 milyar dolar ihracat yaptıklarını bu yıl içinse 3 milyar doların üzerinde ihracat yapmayı hedeflediklerini söyledi.

info@karadenizekonomi.com / 16.02.2022

Değirmenciler ihracat hedeflerini 3 milyar doların üzerine çıkardılar

Demirtaşoğlu, AA muhabirine sektöre ilişkin değerlendirmede bulundu.

Değirmen makinalarında Türk Değirmen ve Sektör Makineleri üreticilerinin dünya şampiyonu olduğunu dile getiren Demirtaşoğlu, "Bizler değişen ve dönüşen dünyanın ihtiyaç ve beklentilerini çok iyi tahlil ederek ve bu dönüşüme ayak uydurduk. Önümüzdeki dönemde de, eğitim, tanıtım ve Ar-Ge'ye yapılacak olan yatırımların yükseltilmesi, Türk değirmen makinalarının uluslararası arenada tanıtımının artırılması ve yeni projelere imza atılması konularında üyelerimizce ortak karar alınmıştır." dedi.

Demirtaşoğlu, yerli ve milli olarak ürettikleri makineleri her geçen gün daha da geliştirdiklerini, Türkiye'nin sanayi ve teknolojisinin geldiği noktanın önemine dikkat çekerek, önümüzdeki dönemde yeni rekorlara imza atacaklarının altını çizdi.

Geçen yıl 2,5 milyar dolar ihracat yaptıklarını bu yıl içinse 3 milyar doların üzerinde ihracat yapmayı hedeflediklerini dile getiren Demirtaşoğlu, eğitim konusunda ise, "Uluslararası üniversiteler ile yapılacak olan organizasyonların artırılması ve birlikte hareket edilmesi konularında çalışmalarımız var ve dünya çapındaki üniversiteler ile bu konuda temas halindeyiz." sözlerini kullandı. (AA)

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar