Şirketler için “eğitim” şart

1969 yılında Ulusoy Un’un temellerini küçük bir un ve zahire dükkanında atan Fahrettin Ulusoy, 1989 yılında Ulusoy Un ile sanayicilik yolculuğuna başladı. 2014 yılında şirketini borsaya açtı. Bugünse  “Anadolu’nun en etkin 50 iş insanı” arasında gösteriliyor. 2021 yılında 8 milyar TL ciro elde ettiklerini aktaran Ulusoy, 2014 yılından itibaren her yıl yüzde 30 civarında büyüdüklerini belirtiyor.

info@karadenizekonomi.com / 13.06.2022

Şirketler için “eğitim” şart

İş dünyasının duayenlerinden olan Ulusoy Un’un kurucusu Fahrettin Ulusoy en büyük sermayenin güven ve itibar olduğunu bu öğretiye uygun olarak yarım asrı aşan iş yaşamında sözüne sadık kalarak dürüstlük ilkeleriyle hareket ettiğini söyledi. 2015 yılında Yönetim Kurulu Başkanlığını oğlu Eren Günhan Ulusoy’a bırakan ve onursal başkan olarak çalışmalarını yürüten Fahrettin Ulusoy, başarısında rol oynayan etkenleri anlattı. Ulusoy, “Prensip sahibi ve güvenilir olmak iş hayatının değişmeyen kurallarıdır. İtibar kolay kazanılmıyor. Sebat etsinler ve iş hacmini iyi hesap etsinler. Balık yoksa gölde boşa ısrar etmesinler çünkü Müslüman mahallesinde salyangoz satılmaz” diyerek önceden fizibilite çalışmalarının iyi yapılması gerektiğine vurgu yaptı.

“Şirket içerisindeki iç eğitimler önemli”

Yıllar içinde büyümenin birçok faktöre bağlı olduğunu söyleyen Ulusoy, nasıl kurumsallaştığını ise şu şekilde açıkladı:

“Şirkette üst düzey yöneticilere ailenin bir bireyi gibi davranıyoruz. Benim olduğu kadar senin de diyoruz. Bizim emekli ettiğimiz çok elemanlarımız var. 15, 20, 25 senelik elemanlar. Şirket içerisindeki iç eğitimler önemli. Mutlaka 1-2 lisan öğrenilmeli çünkü hiçbir başarı tesadüf değildir.”

Şirketin kurumsallaşma sürecine de değinen Ulusoy, “Aile içindeyse en önemli şey bizden sonra gelecek nesile güven duymak. Biz bu açıdan çok şanslıydık. Kurumsallaşma sürecimiz 2. jenerasyon ile başladı. Büyük oğlum 96 yılında şirkete geldi ekonomi tahsil etti. Küçük oğlum da ekonomi tahsil ederek mastırını tarım üzerine yaptı. Benim şansım onların işlere sahip çıkması” diyerek ifade etti.

 

ASEL GÜRSOY

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar