Sarıgöl Konveyör, Avrupa pazarında birinci olmak istiyor

Yurtdışında yeni pazar arayışlarını sürdüren Sarıgöl Konveyör, Avrupa pazarında birinci firma olmayı hedefliyor.

info@karadenizekonomi.com / 7.03.2022

Sarıgöl Konveyör, Avrupa pazarında birinci olmak istiyor

AR-GE ve inovasyon çalışmalarını sürdüren Sarıgöl Konveyör, sunduğu yeni ürünlerin yanı sıra mevcut ürünlerin de kalitesini artırmaya devam ediyor. Yurtdışındaki pazarlarda birinci olmayı hedefleyen firma, rekabet gücünü arttırmak için hem ergonomik hem de tasarruflu ürünler üreterek müşterilerine kaliteyi sunuyor.

Son dönemde yaptığı yatırımlarla birlikte fabrikasını 3 kat büyüten ve konveyör sistemlerinde uzmanlaşan Sarıgöl Konveyör, biraz daha büyük hatve konveyörlere yöneldi. Ürünlerini geliştirmek için üniversitelerle ortak çalışma yaptıklarını söyleyen Sarıgöl Konveyör Yönetim Kurulu Başkanı Semih Sarıgöl,   cihaz ve yazılımlarını da komple yenilediklerini ifade etti.

Pandemide yurtdışı pazarda avantajlı bir konuma geldiklerini açıklayan Sarıgöl Konveyör Yönetim Kurulu Başkanı Semih Sarıgöl,  “2021 den başlamak istiyorum. Pandemi nedeniyle enteresan bir yıl geçirdik. Umduğumuzun çok daha üstüne işler gerçekleşti. Adet ve ciro bazında çok ciddi büyümeler yaşadık. Adet bazında %50 büyüme yaşadık. Bu yıl daha da üstüne katabilmek ama kolay bir yıl olmayacak. Pandemi sonrası tüm dünyada ciddi bir enflasyon sorunu var. Bunun da hammaddeye etkisi çok oldu. Rekabet edebilmek adına rakiplerimizin ne yaptığını gözeterek çalışmalarımızı yapıyoruz. Bu zamana kadar da bunu çok başarılı bir şekilde götürdük” dedi.

 

Hedefinde Amerika pazarı var

Avrupa pazarında ciddi bir payı bulunan Sarıgöl Konveyör, yeni pazar arayışlarını sürdürüyor. Geçen sene yurtdışı pazarlarına İsrail’i ekleyen firmanın hedefinde Amerika bulunuyor. Almanya’nın Avrupa pazarında ilk sırada bulunduğunu söyleyen Semih Sarıgöl, “En başta Almanya geliyor. Daha önceleri İran’dı. Sonrasında orayı biraz soğuttuk. İran’da olumlu adımlar atılırsa Türkiye için İran çok ciddi bir Pazar. İran ile çok ortak paydamız var, aşağı yukarı nüfusu bizim kadar. Ortak kültürümüz var. Din olarak da aynı dini paylaşıyoruz. İran eğer demokrasi anlamında belli bir seviyeye gelirse çok iyi bir Pazar olacak. Çünkü inanılmaz bir şekilde birçok şeye aç bir ülke” ifadelerini kullandı.

 

İmalat sektörü ayakta tutuyor

Pandemi döneminde Türkiye’nin Avrupa pazarında avantajlı bir konuma yükseldiğini de sözlerine ekleyen Semih Sarıgöl, “2021 açıkçası hedeflerimizin çok üstünde bir yıl oldu. Tabi maliyetlerde de artış oldu ama ihracat yaptığımız için kendi lehimize çevirdiğimizi düşünüyorum. 2021’de talepte müthiş bir patlama oldu. Özellikle uzak doğu ülkelerinde sorun yaşayan ülkeler yeni tedarikçi arayışına gitti o durumda da Türkiye’nin potansiyel bir aday olduğunu Avrupa’da fark etti biz de bundan istifade ettik. İç ve dış pazarda imalat sanayi için iyi bir yıl oldu. Zaten veriler de Türkiye’yi imalat sektörünün ayakta tuttuğunu gösteriyor” açıklamasında bulundu.

 

8 milyon Euro ciro hedefliyor

2022 yılı ciro hedeflerini de açıklayan Semih Sarıgöl, “Bu yıl için toplam 8 milyon Euro bir ciro hedefledik. Genelde iş dağılımımızda dönemsel durum olmuyor. Eşit dağılım oluyor. Birinci çeyrekte 2 milyon Euro bir ciro ile bitirmeyi hedefliyoruz diyebilirim. Yeni fabrikamız eskiye oranla 3 kat daha büyük. Fiziki alan bizim için önemli. 12 olan kaynakçı noktamızı 20’ye çıkarttık. 25’e kadar çıkartabiliriz. Endüstriyel fırınımız burada daha büyük. Montaj alanımız büyüdü. Makine yatırımlarımız oldu. Lazer ve abkant sayımızı 2’ye çıkarttık. Talaşlı imalata daha fazla alan ayırdık. Çalışan sayımız da 70’ten 100 e çıktı bunların hepsi işimize olumlu olarak yansıyacak” dedi.

 

Enerji tasarrufu sağlayacak

Avrupa Birliği yeşil mutabakat sürecine uygun adımları da atan Sarıgöl Konveyör Yönetim Kurulu Başkanı Semih Sarıgöl,  “Biz yaklaşık 4 ay önce yeni fabrikamıza taşındık. Eski fabrikamızın 3 katı büyüklüğünde yeni fabrikamız. Buraya taşınırken de bahsettiğiniz gibi yeşil mutabakat- yeşil dönüşüme uygun bir takım değişiklikler planladık. Bunlardan bir tanesi kendi imalatımızda fırın sürecinde kullandığımız katı yakıt yerine doğalgaz kullanımına geçtik. Yine yemekhanemizde eve ısınmada da doğalgaza geçtik. Bunun haricinde son dönemdeki enerji sıkıntısını gözeterek hem de yeşil mutabakat sürecine uyum sağlayabilmek adına firmamızın ortaya çıkarttığı karbon emisyonunu düşürebilmek için fabrikamızın çatısının çok büyük bir bölümünü güneş enerji panelleri yapmak için adımlar attık. Ciddi oranda elektrik üretecek bu paneller hem enerji tasarrufu sağlayacağız hem de karbon emisyonunu oldukça azaltmış olacağız” diyerek açıkladı.

 

MURAT GÜRSOY

KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar