‘Sarıgöl’ gurur vermeye devam ediyor

2008 yılında hayata geçen ‘Sarıgöl Konveyör Sistemleri’ bugün yeni fabrika yatırımları ve AR-GE çalışmalarının yanı sıra sağladığı istihdamla da bölgenin gururu olmaya devam ediyor.

info@karadenizekonomi.com / 22.12.2022

‘Sarıgöl’ gurur vermeye devam ediyor

1924 yılında kurulan Sarıgöller firması, bugün 4’üncü kuşak aile bireyleri tarafından yönetiliyor. Manifatura mağazacılığı ile başlayan iş hayatı, daha sonrasında beyaz eşya ve mobilya sektörlerine yapılan yatırımların ardından 2008 yılında sanayiciliğe ilk adım atılıyor.

Yeni farika yatırımının yanı sıra, AR-GE çalışmalarına da ciddi kaynak ayıran ve bu özelliğiyle de özellikle Uzak Doğu’da büyük talep gören ‘Sarıgöl Konveyör Sistemleri’, 2022 yılını yaklaşık 150 milyon TL civarında ciroyla kapatmayı planlıyor.

Gerçekleşen cironun hedeflerinin üzerinde olmasında mutluluk duyduklarını ifade eden Sarıgöl Konveyör Sistemleri Yönetim Kurulu Başkanı Semih Sarıgöl, “Büyüme oranları, pandemi sonrası Uzak Doğu’daki kayıplardan kaynaklı. İmalat sanayimizde oranlar çok ciddi anlamda yükseldi. Fakat cirosal yükselmeyle adetsel yükselme arasında fark var. Çünkü ciroda enflasyon etkisi olduğu için adetsel bazda aynı rakamları yakalayamıyoruz ama genel anlamda baktığımızda pandemi sonrası ciddi bir artış var” diyor.

YATIRIMLAR ARALIKSIZ SÜRÜYOR

Sektörde hâkim konuma gelmelerinde yeni fabrika ve makine yatırımlarının yanı sıra, AR-GE ‘nin de firma üzerindeki etkisine  değinen  Sarıgöl, “2022 yeni bağlantılar kurduğumuz siparişlerimizin çok yoğunlaştığı bir dönem oldu. Özellikle Avrupa'dan daha önce çok ilişkimiz olmayan firmalardan olumlu dönüşler aldık. Pandemi sonrasında Avrupa firmaları Uzak Doğu’dan ziyade bizim gibi ülkelere yöneldi” ifadelerine yer veriyor. Sarıgöl, 2023 yılına dair hedeflerini ise şu şekilde dile getiriyor: “Bu ivmenin aynı şekilde devam edeceğini düşünüyoruz. Farklı firmalardan da talepler gelmeye başladı. Özellikle Almanya, İtalya ve İsviçre'den gelen talepler bizi mutlu ediyor. Büyümenin bu şekilde devam edeceğini düşünüyorum.”

AR-GE ÖNCELİĞİMİZ

En büyük güçlerinin AR-GE yatırımları olduğuna dikkat çeken Sarıgöl, “Bu alanla ilgili şu anda üniversiteyle görüşmelerimiz var. Teknoloji transfer ofisiyle beraber burada bir AR-GE merkezi kurma çalışmamız var. Bu yoğunluğumuzun arasında bunu da arkadaşlarla beraber sürdürüyoruz. Bunu da gerçekleştirebilirsek çok daha güzel olacak” ifadelerine yer veriyor.

ODAK NOKTAMIZ EKONOMİ OLMALI

Sarıgöl, ekonomi odaklı yaklaşımın özellikle sanayiciler  için oldukça önemli olduğunu belirterek, “Önümüzü görebileceğimiz bir piyasa bizim için her zaman daha sağlıklı. Gelecek yılki seçimler umarım ticaretimizi çok fazla etkilemez. Seçim odaklı değil de ticaretin ön planda olduğu bir yıl olmasını diliyorum. Umarım alınan kararlar uzun vadeli, ülkenin geleceğini garanti altına alan kararlar olur. Bu şekilde sanayiciler de geleceğe çok daha umutla bakar” diyor.

Şirketin global bir marka olmasında Avrupa’nın büyük pay sahibi olduğunu vurgulayan Sarıgöl, şu ifadelere yer veriyor: “Lojistik açıdan onlarla iş yapmamız daha kolay. Ayrıca, uzun yıllardan beri gelmiş kültürel etkileşim var aramızda. Pandemi dönemi ülkemizin her şartta üretim yapabileceğini onlara ispatladı. Genç bir iş gücü kaynağımız var ve bunu onlar da biliyor. Pratik zekâmız ve her koşulda üretilebiliyor olmamız en büyük avantajımız.”

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar