Çambaşı, Türkiye’nin Davos’u olacak

Ülkemizde denize ve havaalanına en yakın kış sporları merkezi olma özelliğine sahip olan iki bin metre rakımlı Çambaşı’nda en önemli sorun olan ulaşımda yeni yol açma çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Ordu’nun Kabadüz ilçesi sınırları içerisinde bulunan ve önceleri sadece yayla turizmiyle şimdilerde ise kayak merkezi olma kimliği ile de adından sıkça söz ettiren Çambaşı Yaylası'na ulaşımı sağlayan karayolunda yeni yol açma çalışmaları sürüyor.

info@karadenizekonomi.com / 7.12.2020

Çambaşı, Türkiye’nin Davos’u olacak

Çambaşı’na giden yolda devam eden yapım çalışmalarıyla ortaya çıkan geniş yol ve sanat yapıları herkes tarafından çok beğenilse de hafta içinde 53 km’lik toplam mesafenin yaklaşık bir buçuk saatte kat edildiğini deneyimlemek bir o kadar yorucu gelmişti bizlere… Ta ki Çambaşı Kayak Tesisleri’ni de içinde barındıran Çambaşı Doğa Tesisleri’ne ulaşıncaya kadar. Gördüğümüz manzara gerçekten büyüleyici ve tüm yorgunluğu alır türdendi.

3 ay değil 12 ay Ordu

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı M. Hilmi Güler tarafından ‘3 ay değil, 12 ay Ordu’ sloganıyla başlatılan çalışmalar kapsamında yıl boyunca turizmin yaşanması ve özellikle kış turizmin canlandırılması adına Ordu’da önemli yatırımlara imza atıldığı zaten biliniyor. Bu yatırımların kent ekonomisine bir an önce geri dönmesi için yol çalışmasına verilen ağırlığı yapılan çalışmalardan gözlemledik.

Kayak Merkezi’nin bulunduğu bölgede Ordu Büyükşehir Belediyesi kuruluşu olan ORBEL A.Ş.’nin “elinin değmişliği” hemen hissediliyor. ORBEL A.Ş ile Ordu Sanayici ve İş Adamları Derneği (ORDUSİAD) öncülüğünde başlatılan ve Çambaşı Yatırım A.Ş tarafından yapılan 5 yıldızlı otelin karkas inşaatı kısa sürede tamamlanmış belli ki sıra ince işçiliğe gelmiş.

Bu tesisin hemen yanı başında tam da kayak merkezinin göbeğinde bizi karşılayan Çambaşı Doğa Evleri ise 12 ayrı bungolov evi ve ana binası ile Alpler’deki herhangi bir kayak merkezini aratmıyor. Tesisi 18 yıllığına kiralayan Magic Group, her ne kadar pandemi koşulları hüküm sürse de tüm performansı ile on gün içinde kış sezonuna ve yeni yıla girmeye hazırlanıyor. İşletmenin ortaklarından Murathan Hacıbekiroğlu, bize birer yorgunluk kahvesi ile “hoş geldiniz” derken misafirperverliği ile de parmak ısırttı.

Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya

Çambaşı’nda nefeslenmek için yola çıktığımızda planımız önce güzergâh üzerinde bulunan Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya’yı da makamında ziyaret etmekti. Ancak yol performansımız bu ziyareti dönüşte yapmamız gerektiğini ortaya koydu. Mesai saatinin bitmesine az bir zaman kala Kaya’yı makamında çalışırken bulduk. Çambaşı’ndaki değişimden fazlasıyla memnundu. Kayak Merkezi’ne yapılan gerek kamusal gerek özel yatırımlardan övgüyle bahsetti. Bize de cazibe merkezi olmaya çok yakın Çambaşı’nda gördüğümüz eksiklikleri anlatmak düştü ki önceliğimiz yine bölgeye daha sağlıklı erişimin bir an önce sağlanması oldu.

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar