Altınel Grup’tan Ordu’ya dev bir yatırım daha "Şehir konseptli otel geliyor"

Altınel Grup, Ordu için dev bir yatırıma daha imza atmaya hazırlanıyor. Şirket, akaryakıt ve inşaatın ardından turizmde de şehre değer katacak bir projeye imza atacak. Otel yatırımının yanı sıra lojistikte de önemli bir hamle yapmaya hazırlanan şirket, istihdama destek vermeye devam ediyor.

info@karadenizekonomi.com / 21.12.2022

Altınel Grup’tan Ordu’ya dev bir yatırım daha

Yakın zamanda 24 saat kesintisiz hizmet veren Türkiye’nin en büyük istasyon marketini müşterilerinin beğenisine sunan Altınel Grup, inşaat ve akaryakıt sektörünün ardından turizm ve lojistikte de yatırımlarını gerçekleştiriyor. Altınel Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ali Altınel; Ordu şehir merkezinde, şehir otelciliği konseptinde yeni bir yatırımın müjdesini verdi.

Ordu sevdalısı olduklarını ve şehre değer katmaktan büyük gurur duyduklarını vurgulayan Yönetim Kurulu Üyesi Ali Altınel ile şirketin geleceğini ve yatırım stratejilerini konuştuk…

 

Sizi tanıyabilir miyiz?

-1982 Ordu doğumluyum. İlk, ortaokul, lise eğitimimi, Ordu'nun eğitim kurumlarında tamamladım. Üniversite eğitimi için 5 yıl İstanbul'da bulundum. Marmara Üniversitesi Ekonomi Bölümü'nden mezun oldum. Ekonomi bölümünde okurken çok geniş bir alan. Bunun için de muhasebe, finans, pazarlama, yönetim, organizasyon gibi birçok alan var. Bu tecrübelerimle iki sene muhasebe finansman uzmanlığı yaptım. Muhasebe finansmanı uzmanlığı yaparken kısa dönem orada büyük firmaların mali analizlerini yapma şansı bulduk.2005 yılında Ordu'ya aile şirketimize geri döndüm. Aile şirketimizin yönetim kurulunda halen aktif olarak görev alıyorum.

 

TURİZM VE LOJİSTİK YATIRIMLARI GELİYOR

Kaç sektörde faaliyet gösteriyorsunuz?

Firmamız bir aile şirketi. İlk faaliyet alanımız aile büyüğümüz, rahmetli dedem Ali Altınel tarafından 1953 yılında Ordu'da Sırrı Paşa Caddesi’nde kuyumculuk mağazasını açmasıyla başladı. Uzun yıllar kuyumculuk sektöründe rahmetli dedemiz faaliyet gösterdi. Peşinden ikinci kuşak temsilcisi babam Vedat Altınel ve kardeşleri bu kuyumculuk faaliyetini Ordu'nun beş farklı noktasında kuyumcu mağazası açarak büyüttü. Bölgenin en büyük kuyumcu zincirini açtılar. 1990’lı yılların hemen başında yine Yönetim Kurulu Başkanımız Vedat Bey tarafından Ordu'nun ana arteri olan Atatürk Bulvarı'nda ilk akaryakıt istasyonumuzu açtık. Faaliyet alanlarımızı, akaryakıt istasyonu işletmeciliğini de eklemiş olduk. Peşinden 2018 ve 2021 yıllarında  aldığımız  akaryakıt istasyonlarıyla bu sektörde de güçlenmeye başladık. Akaryakıt faaliyetlerini yürütürken 2011 yılında ülke ekonomisinde inşaat sektörünün önemli bir gelir kaynağı olması bizi de cezbetti. Önce  Giresun ardından Ordu’da inşaat projelerimiz oldu.Ardından İnşaat alanında büyüme stratejimize paralel olarak İstanbul'da ciddi yatırımlar yaptık. Arsa yatırımları. O yatırımları yaparken bölgeyi inceleme fırsatımız oldu. Büyükçekmece ve Beylikdüzü bölgesine konsantre olduk. Oralardaki yatırımlarımızı yaparken lojistik sektörünün o bölgede çok cazip olduğunu da gördük. Hem İstanbul gibi bir üretim, yatırım bölgesinde olması, Kuzey Marmara Otoyolu'na yakınlığı, yeni havalimanına çok yakın olması stratejik açıdan çok değerli. Ayrıca, bu bölge yapılması muhtemel Kanal İstanbul projesine de oldukça yakın. O bölge şu anda tamamen bir lojistik merkez haline geliyor. Biz bunu her İstanbul ziyaretimizde bizzat görüyor ve yaşıyoruz. İnşallah İstanbul'daki projemizin satışa başlamasıyla, orada yarattığımız kaynağı tamamen İstanbul'da değerlendirmek istiyoruz. Bu da muhtemelen çok kısa bir zaman sürecinde lojistik yatırımı olacak gibi gözüküyor. İnşallah bu iki sektörü de faaliyet alanlarımıza çok kısa bir süre içinde sokmuş olacağız.Son olarakta çok yakın zamanda turizm yatırımlarına da imza atmayı düşünüyoruz. Hep kafamızın arkasında bir turizm yatırımı dönüyor. Hem turizm teşviklerinden yararlanmak hem de cazibesini şu anda hala koruduğu için böyle bir planımız var.

 

 

2022, YATIRIM YILIMIZ OLDU

-Genel anlamda şirketiniz için 2022 yılı nasıl geçti?

Şirket özelimizde 2022, tam bir yatırım yılı oldu. 2022 yılının sonunda yaşanan dövizdeki hareketliliğin emlak piyasasına, arsa piyasasına ve ürünlere yansıyacağını öngördük. Dövizdeki hareketlenmenin hemen peşinden dövizi efektif olarak yakalamak herkese nasip olmuyor. Bu fiyat artışları, arsalara ve maliyetlere yansıyacak. Hızlı bir şekilde üç farklı lokasyonda beş farklı arsa yatırımı yaptık. Bunlardan bizim için en önemlisi İstanbul ve Ordu oldu.

 

BİLGİ BİRİKİMİ VE TECRÜBE YOLUMUZU AÇIYOR

-Peki, sektörel açıdan kendinizi nasıl konumlandırıyorsunuz?

Akaryakıt sektöründeki yerimizi belirleyen en önemli etken fiziki konumunuz. İstasyonlarınızın tamamı trafik yoğunluğunun olduğu ana arterlerde. Üç istasyonumuzda yıllık yaklaşık 400 milyon lira gibi bir ciroya ulaştık. Akaryakıt firmalarıyla beş yıllık periyotlar halinde anlaşıyorsunuz. Beş yıllık ticaretinizin boyutu yaklaşık 1,5-2 katrilyon lirayı buluyor. Burada ciddi bir bilgi birikimi ve tecrübe gerekiyor. Son dönemlerde yaptığımız istasyon yatırımları belki yatırım bütçemizin yüzde 10’unu, 15’ini kapsıyor.

 

TÜRKİYE’DE YİNE BİR İLKE İMZA ATTIK

-Yakın zamanda çok önemli bir girişiminiz oldu. Türkiye'nin en büyük istasyon marketini açtınız. Üstelik 24 saat açık. Süreci anlatır mısınız?

2021 yılının ortalarında başladığımız merkez istasyonumuzda, şehir içinde en büyük alana sahip olmanın verdiği avantajla market yatırımımıza başladık. Yaklaşık 14 milyon bedelle gerçekleştirdik bu yatırımı. Türkiye'nin en büyük istasyon marketi 24 saat açık olacak. İstasyon marketlerinde metrekareler genelde küçük olduğu için belli bir ürün çeşidi, belli bir fiyat politikasıyla satılıyor. Biz bunun önüne geçmek istedik. Merkezimizde, Ordu'nun yerel ve en güçlü zincirlerinden biriyle çalıştık. 600’e yakın çalışanları var. Kendilerine ait 400 dönümlük bir çiftlik besi alanları var. Kendi etini, sütünü, peynirini yapabilen bir firma. Bu da çok ciddi rekabet avantajı sağlıyor. Market alışverişi ve akaryakıt, hane halkının en önemli gider kalemleri. Biz burada hane halkının bütçesinde önemli yer tutan bu iki kalemi bir araya getirmiş olduk. İnsanlara aynı zamanda vakit tasarrufu sağladık. 24 saat açık olması büyük ses getirdi. Çok yakında da tabiri caizse ezberleri bozan kampanyalarla insanların karşısında olacağız.

 

KAPI KOMŞUMUZ ULUSLARARASI DEV ŞİRKETLER

Yakın zamanda lansmana çıkacak bir projeniz var mı?

Ordu'da yatırım yapılabilir iki şeyi öngördük. Birincisi inşaattı ve o alanda zaten büyümek istiyorduk. Ordu'ya şu anda bölgenin en büyük şehir hastanesi yapılıyor. O bölgede iki arsa yatırımı yaptık. Şehir hastanemizin tamamlanmasının ardından biz de hemen orada inşaat faaliyetlerine başlayacağız. Çünkü orası çok ciddi bir çekim merkezi oluşturuyor. Ordu'daki kaynaklarımız içinde turizm yatırımı var. Bu yatırımımızın da şehrimizin içinde olmasını planlıyoruz. Yani yayla turizmi gibi bir yatırım olmayacak. Tamamen şehir otelciliği üzerinde planlıyoruz.

İnşaat sektöründe çok hızlı bir ivme yakalamayı istiyorum. 2021’in son çeyreğinde başlayıp 2022’nin ilk çeyreğine kadar 6 ay gibi kısa bir süreçte  üç farklı lokasyonda beş farklı ticari arsa yatırımı yaptık. Bunlardan en önemlisi İstanbul'da bir yatırımımız oldu İstanbul'daki o projemizde kapı komşumuz diyebileceğimiz çok büyük uluslararası firmalar var. Uluslararası arenada büyük işler başaran Türk firmaları var. Bunlara karşı rekabet üstünlüğü sağlamak ve şirket olarak kârımızı maksimize etmek için hızlı satın alma yaptık.

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar