Çisem Nur Yıldırım: 2022'de Türkiye'yi Uluslararası Arenada Temsil Etti

İç mimar ve mimar Çisem Nur Yıldırım, 2020 yılından bu yana tasarım dünyasına yön veriyor. 2022 yılında kurduğu REM Mimarlık firmasıyla, sürdürülebilir, estetik ve işlevsel mekanlar yaratma misyonunu benimseyen Yıldırım, son 5 aydır ablası Yüksek Mimar İrem Yıldırım ile birlikte işlerini sürdürüyor.

info@karadenizekonomi.com / 18.09.2023

Çisem Nur Yıldırım:  2022'de Türkiye'yi Uluslararası Arenada Temsil Etti

Kariyeri boyunca hem mimari hem de iç mimari projelerde çalışan Yıldırım, konutlardan ofislere ve ticari mekanlara kadar geniş bir yelpazede danışmanlık yaparak özel mekanlar yaratma fırsatını yakalamış.

 

Projeleri hakkında konuşan Yıldırım, "İlk projemiz kırsalda yer alan bir konut projesiydi. Yeniköy Evi adını verdiğimiz bu proje özel bir ihtiyaç ve vizyon ile başladı ve sonunda modern, sürdürülebilir ve işlevsel bir mekan olarak hayata geçirildi. Tek katlı bulunduğu alanı domine etmeye çalışmayan, çevreyle bütünleşebilen bir mekan hayal ettik. Arazi yaklaşımından, manzaraya, rüzgar yönünden cephe malzemesine kadar düşünüldü. Diğer bir hayata geçirdiğimiz projemiz No: 33 Ofis Projesi oldu. Küçük alanları işlevsel kullanma, farklı çalışma alanlarını estetik bir şekilde yaratabilmek gibi zorlukları olan bir projeydi. Halihazırda yapımı devam eden bir yönetim ofisi projemiz, kış aylarında hizmet vermeye başlayacak cafe projemiz ile konut kompleksimiz var" dedi.

 

Son olarak uluslararası bir projede yer alarak yeteneklerini daha da geniş bir platformda sergileyen Yıldırım'ın kariyerindeki en son önemli durağı ise MEDS (Meeting of Design Students) projesi oldu. Yıldırım, 2022 yılında bu organizasyona Türkiye temsilcisi olarak katıldı ve atölye programında büyük bir rol üstlendi.

 

Projeyi anlatan Yıldırım, "Bu proje, gönüllü tasarımcıların uluslararası bir topluluk oluşturduğu bir platform olarak biliniyor. 2010 yılında Türkiye'de başlayan bu organizasyon, 2012'den itibaren uluslararası düzeyde atölye programları düzenlemeye başladı. Geçen yılki atölye programı, İtalyan mimar Alberto Collet tarafından yönetildi ve 'Reflection of Infinity' temasıyla gerçekleştirildi. Proje, Ermenistan Anne heykelinin gücünü ve dayanıklılığını sembolize eden bir pavilyonun tasarımını içeriyordu. Pavilyonun tasarımı, yansıtıcı yüzeyleri içeriyor ve Ermeni siyah tüf taşı ile bağlantıyı sembolize ediyor. Bu tasarım, girişin yeni perspektiflere doğru yeniden oluşturulmasını sağlayan gizemli sembolizmi yansıtıyor" şeklinde açıklamalarda bulundu.

 

Yaren kaya

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar