DOD Erçal ile güvenli, şeffaf ve hızlı bir deneyim

DOD Erçal Satış Direktörü Koral Demirci, Erçal Group olarak müşterilerin araç alma ve satma sürecini güvenli, şeffaf ve hızlı bir deneyime dönüştürmeyi amaçladığını ifade etti.

info@karadenizekonomi.com / 17.04.2023

DOD Erçal ile güvenli, şeffaf ve hızlı bir deneyim

Erçal Group’ta 2.el otomotiv alanında gruba bağlı tüm şubelerin ve aynı zamanda tüm bölge temsilcilerinin organizasyonlarını, alım satımlarını stoklarını ve tüm işlemlerinin koordinasyonunu sağlayan Demirci, Erçal DOD’un; Samsun, İstanbul Sancaktepe (Anadolu Yakası)  İstanbul Çatalca (Avrupa Yakası) İzmir Bornova’da 4 şube ile faaliyet gösterdiğini dile getirdi. Erçal Group’un gücü ve istikrarı ile sektördeki öncü varlığını sürdürdüğüne dikkat çeken Demirci, Erçal Group olarak müşterilerin araç alma ve satma sürecini güvenli, şeffaf ve hızlı bir deneyime dönüştürmeyi amaçladığını ifade etti.

Erçal Group’un profesyonel, şeffaf ve ölçülebilir kurumsal altyapısı ile örnek ve öncü bir şirketler grubu olduğunu vurgulayan Demirci, otomotiv sektöründe distribütörü veya bayisi olduğu markalarda ulusal pazarın en büyük temsilcilerinden biri konumunda olduğunu dile getirdi.

101 NOKTADA EKSPERTİZDEN GEÇİYOR

DOD markasının ikinci el piyasasına sağladığı avantajları anlatan Demirci, “DOD markası, Türkiye genelinde güvenin sembolü haline geldi. Satışa sunulan araçlar, 101 noktada ekspertizden geçiyor. Banka, şube, sıra beklemeksizin VDF finansmanı ile 15 dakika içerisinde kredi sonuçlanıyor. Ayrıca,

alınan araçların değişim ve satış konusunda müşteri memnuiyeti ön planda tutuluyor” dedi.

İSTENİLEN ADETTE SIFIR ARAÇ BULUNAMIYOR

Demirci, 2. el otomotiv araç piyasasına dair değerlendirmelerde bulunularak, “Piyasanın gündemdeki konulara anlık tepki vererek hareketlilik hızında değişiklik gösterdiğini görebiliyoruz. Bu yüzden arz-talep doğrultusunda ilerlemek, gözüken konjonktürde sağlıklı olacak olan durumdur.  Bununla birlikte; sıfır araçlar, ithal edildiği için kurun hareketliliğinden kaynaklı fiyat artışı yaşanıyor, bu durum da 2.el araç piyasasını artış yönünde etkilemektedir. Bayilerin mevcut stoklarında sıfır araç olmadığı ve gelen araçlarında aylar öncesinden ayrıldığı için istenilen adette sıfır araç bulunamıyor, bu durum da 2.el araç piyasasını artış yönünde etkiliyor” diye konuştu.

 

HAREKETLİ DÖNEM BAŞLIYOR

Bayram öncesi araçlara olan talebin yoğunlaştığına dikkat çeken Demirci, “Bayramın yanı sıra; mevsimsel olarak ilkbahar, yaz sezonlarında aracı olmayan almak için, mevcutta aracı olan ise değişimi göz önüne alacaktır. Ortalama ilk araçlarını alacak kişiler 450-600 bin TL, daha öncesinde araçları olan kitle ise 750 bin ile 1 milyon TL aralığında araçlara rağbet gösteriyor. Bu durumda da banka ve kredi kurumları desteği ile limitler değişiklik gösterebiliyor.  2. el piyasasında; aracı amaç olarak kullanan ile ihtiyacı olduğu için kullananlar yer alıyor. Amaç olarak kullanan; özel hissetmesi, prestij, gezmek, hobi, yaşam kolaylığı gibi gören kullanıcılar olarak dikkat çekiyor. Bu kesim, hissedilen konjonktürel durumlarda hareketliliği negatif yönde etkileyebilir. İhtiyaç için araç sahibi olacak kullanıcılar ise, araç işinde en büyük etken, olmaz ise olmaz durumundaki, ticari anlamda kullanan kişilerde özel kullanım kadar negatif bir piyasa beklemiyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

Asel Gürsoy

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar