Konut metrekare fiyatları rekor kırdı

Ekonomik düzlemde yaşanan sorunlar birçok sektör gibi inşaatı da derinden etkiledi. Yaşanan finansmana erişim sorunu ile birlikte döviz kurlarındaki artış ve enflasyon baskını maliyetlere direkt olarak yansıyınca gayrimenkul sektöründe de ciddi değişimler yaşanmaya devam ediyor.

info@karadenizekonomi.com / 26.12.2022

Konut metrekare fiyatları rekor kırdı

Sektörün Ordu’daki öncü kuruluşlarından Emor Gayrimenkul’ün Kurucusu Broker Selman İyigün, piyasada yaşanan sorunların her kesimi yakından ilgilendirdiğini dile getirdi.Gayrimenkul sektöründeki fiyat artışlarının bu dönemde çok fazla ses getirmesini, telaffuz edilen rakamların büyük olmasına bağlayan İyigün, bölgedeki bazı ilçe ve semtlerden örnekler veren İyigün: “Samsun Atakum’da 2020 yılının son çeyreğinde 6.000 TL civarında seyreden konut m2 fiyatları bugün 11.000-12.000 TL. Aynı şekilde Trabzon Ortahisar’da 2020 yılında 2.200 TL’lerde seyreden konut m2 fiyatları bugün 7.000 TL’yi geçti. Ordu Altınordu’da 3000 TL’lerde konut m2 fiyatları için bugün belirlenen fiyat 12.500 TL. Altınordu’nun iki seneden beri imara kapalı olması, diğer illere göre satış ve kira rakamlarının daha fazla artmasına sebep oldu. Giresun merkezde de 2020 yılında ortalama 2400 TL’ olan konut m2 satış fiyatları bugün neredeyse 10.000 TL’yi geçti. Satış fiyatlarının bu kadar yüksek seyretmesi haliyle kira fiyatlarını da hareketlendirdi. 2020 yılında 10 lira olan kira m2 fiyatları bugün 40 TL bandında” ifadelerine yer verdi.

GEÇİŞ SÜRECİNDEYİZ

Önümüzdeki döneme dair değerlendirmelerde bulunan İyigün: “Yatırımcı, iktisadi düşündüğü için inşaat firmalarının yaptığı mantıklı kampanyalar satışlarını daha hızlı sonuçlandırmalarına yardımcı olur. Önümüzdeki dönemde inşaat sektörü ile alakalı bir görüş sunmak iddialı olur kendi adıma, tamamen ekonomi ile alakalı bir durum; kamu bankaları kredi kısıtlamalarını kaldırırsa, maliyetler ve döviz geri gelirse sektör de rahatlar.O sebeple ülke olarak bir geçiş sürecindeyiz’’dedi.

Asel Gürsoy

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar