Kuracağı midye çiftliği bir taşla iki kuş vuracak

Ordunun en işlek caddelerinden birinde hizmet veren More Restoran'ın iş ortağı Senem Usta, 22 yıldır süren mutfak serüvenini ve şehre kazandırmayı planladığı projeleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

info@karadenizekonomi.com / 30.10.2023

Kuracağı midye çiftliği bir taşla iki kuş vuracak

Usta, mutfak kariyerine çaycılıkla başladığını ve küçük bir büfede çay demleyerek, tost yaparak sektöre giriş yaptığını dile getirdi. Şehrin en eski caddelerinden birinde sokak lezzetleri sunan  Usta, müşterilere midye, kokoreç, ve Ordu'ya özgü hamsili pilav gibi birçok lezzeti beş dakikada çıkartabilecekleri bir dükkan kurduklarını belirtti. Ordu'nun satış potansiyelinin yüksek olduğunu ve turizme oldukça açık bir şehir olduğunu vurgulayan Usta, Ordu Belediye Başkanı'nın projelere olan desteklerinden memnuniyetini dile getirdi.

İş İmkânları ve Ekonomik Katkı Yolda!

Senem Usta'nın öne çıkan projelerinden biri, şehre bir midye çiftliği kazandırmak. Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi su ürünleriyle iş birliği yaparak, Ordu'nun sularından çıkan midyenin dünya genelinde en güzel olduğunu kanıtladıklarını ifade etti. Sayın Bakan'ın destekleriyle bir midye çiftliği kurma planları olduklarını belirten Usta, bu projenin şehre hem iş imkânı hem de ekonomik katkı sağlayacağına inanıyor.

Ordu'nun Midyelerini Uluslararası Pazarlara Taşıyacak

Ayrıca Bulgaristan'a yapacakları ziyaret ve çiftlik projeleriyle ilgili konuşan Usta, İrlandalı patronların çiftlikleriyle iş birliği yaparak midye pazarlarının hazır olduğunu belirtti. Bulgaristan'da yapılacak görüşmelerin, şehre yeni projeler ve iş imkânları getirebileceğine olan inancını dile getiren Usta, bu sayede Ordu'nun midyelerinin Bulgaristan pazarlarında satılacağını ifade etti.

Öğrencilere Işık Tutan Bir Mutfak Ustası

Sokak lezzetlerine yön veren More Restoran'ın iş ortağı Senem Usta, yıllara yayılan mutfak serüvenini ve öğrencilere verdiği destekle de dikkat çekiyor. Usta, yıllardır mutfakta stajyer çalıştırdığını, öğrencilere özel dersler verdiğini ve geçen sene katıldığı Çanakkale'deki yemek yarışmasında öğrencileriyle güzel dereceler elde ettiğini belirtti. Mutfak işine olan sevgisini ve deneyimini paylaşan Usta, her daim tekrar bu dünyaya gelip yine mutfak işi yapmak isteyeceğini söyledi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar