Safi Holding’de aralıksız üretim

Turizmden enerjiye, tarımsal üretimden liman işletmeciliğine Türkiye’nin yatırım ve istihdamına katkı vermeyi sürdüren Safi Holding, çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

info@karadenizekonomi.com / 3.09.2022

Safi Holding’de aralıksız üretim

1965 yılında madencilik sektörü ile üretime başlayan Safi Holding, bugün bünyesinde yer alan beş şirketle üretmeye ve istihdam yaratmayı sürdürüyor.

1990 yılında yer altı madenciliği ve hafriyatçılık ile adını duyuran şirket, 2000’li yıllarda Safi Katı Yakıt olarak Türkiye çapında genişlettiği bayi ağı ile sektördeki gücünü tüm ülkeye yaymayı başardı. Sonrasında armatörlük, liman işletmeciliği, römorkaj ve pilotaj hizmetleri, şeker fabrikası ile ticaretteki gücünü farklı sektörlere taşıyarak bu sektörlerde de söz sahibi olmayı sürdürüyor.

5 ŞİRKET, 5 BİNİN ÜZERİNDE İSTİHDAM

Bünyesinde yer alan Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret A.Ş., Safi Armatörlük, Römorkaj ve Pilotaj Hizmetleri A.Ş., Espadon Turizm ve Yapı Endüstri A.Ş., Safi Derince Uluslararası Liman İşletmeciliği A.Ş. ve Çorum Şeker Fabrikası A.Ş. ile birçok sektörde adından söz ettiren şirket, projelerine de aralıksız devam ediyor.

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜĞÜ

1980'li yıllarda kömür üretimi ve pazarlamasına İstanbul'da başlayan Safi Kömür, sektörde edindiği tecrübe ve bilgi birikimi ile 1995 yılında ithal kömür sektöründe faaliyet göstermek amacı ile Kocaeli Gebze'de ilk fabrikasını kurdu. Safi Katı Yakıt Sanayi ve Ticaret A.Ş. olarak sektördeki faaliyetine Safi Kömür markası ile devam ederken, 1999’da Rusya Federasyonu'nun tüm dünyada tanınan ve Sibirya Kuzbass bölgesinin en büyük linyit rezervlerine sahip kömür üreticisi ile çalışmaya başladı ve bugün Türkiye'deki en büyük distribütörü olarak yoluna devam ediyor.

Tüm Türkiye'de kurduğu bayilik ağı ile sektördeki faaliyetine Dilovası, Samsun, Adana, Trabzon, Artvin ve İzmir Aliağa’da bulunan fabrikalarında devam eden Safi Katı Yakıt A.Ş., senede 3 milyon ton sanayi amaçlı kömür ithalatı yaparak, Türkiye’nin ithal kömür pazarında en büyük paya sahip.

DEVLER ARASINDA

2021 verilerine göre FORTUNE 500 sıralamasında Türkiye’nin en büyük 500 firması arasında 219. sırada yer alan Safi Holding’in bünyesinde yer alan Safiport Derince, her türlü liman hizmetini en modern şekilde sunarak dikkat çekiyor. Şirketin 2023 hedefleri arasında stratejik önem taşıyan Safiport Derince, özelleştirme sonrası yapılan yatırımlar ile liman saha ve hizmet çeşitliliğine de büyük katkı sağladı.

PROJELER SÜRÜYOR

Safi Holding bünyesinde yer alan Çorum Şeker Fabrikası A.Ş., Türkiye’nin tarım politikasına destek verecek şekilde yatırımlar yaparak, ülke çiftçisine ve tarımına katkılarını her geçen gün artırıyor.

Holding bünyesinde yer alan şirketler, 5 binin üzerinde istihdam sağlamanın yanı sıra, ülke ekonomisine destek olacak her türlü yatırım ve projede çalışmalarımıza da hız kesmeden devam ediyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar