Sampa’ya kadın istihdamı ödülü

Türkiye’nin global yedek parça markası olarak sektörde yükselişi devam eden ve merkezinin yer aldığı Samsun’un en büyük işvereni durumunda olan Sampa Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş., bir büyük ödülün daha sahibi oldu.

info@karadenizekonomi.com / 22.12.2022

Sampa’ya kadın istihdamı ödülü

Türkiye’nin global yedek parça markası ve Samsun’da en fazla istihdam sağlayan şirketi Sampa, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB), Kadın Girişimciler Kurulu ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı iş birliğinde düzenlenen Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması'nda, kadın istihdamını en çok arttıran ilk 10 şirket arasına girerek ödülünü aldı.

Daha fazla istihdam sağlamak için planlamaların devam ettiğini vurgulayan Sampa Yönetim Kurulu Başkanı Tarık Altuncu “Fabrikamızda ve idari ofislerimizde kadın çalışanlarımızın iş hayatına sağladıkları katkıları önemsiyoruz ve daha fazla istihdam için İnsan Kaynakları Departmanımız ile geleceğe dair planlar yapıyoruz” ifadelerine yer veriyor.

SAMSUN'UN EN BÜYÜK İŞVERENİ

Samsun'un en büyük markalarından biri olan SAMPA A.Ş. ihracat ve istihdam alanında şehrin gururu olmaya devam ediyor. Yedek parça üretiminde dünyada ikinci olan SAMPA hızlı büyümesine devam ediyor. Şirket, kadın istihdamına yönelik çalışmaları ile kamuoyunun takdirini toplamayı da sürdürüyor.

4 BİN ÇALIŞANI İLE GELECEĞE YÜRÜYOR

Sampa; Avrupa ve ABD menşeli pek çok otomobil, ağır vasıta, otobüs, çekici ve dorse markasına yedek parça üreten, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Rusya, Kazakistan, Nijerya, Güney Afrika, ABD, Çin ve İrlanda'da ofis, depo ve iş birlikleri bulunan şirket, 10 milyon dolarlık AR-GE merkezi ve yaklaşık 4 bin çalışanıyla gelecek hedeflerini yüksek tutuyor.

KADIN İSTİHDAMINDA TÜRKİYE’DE İLK 10’DA

Şirket son olarak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB), Kadın Girişimciler Kurulu ve Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı iş birliğinde düzenlenen Türkiye'nin Girişimci Kadın Gücü Yarışması'nda, kadın istihdamını en çok arttıran ilk 10 şirket arasına girerek ödülüne layık görülmenin haklı gururunu yaşıyor.

DAHA FAZLA İSTİHDAM

Samsun’un en büyük işvereni Sampa, kadınların hayatın her alanında gösterdikleri başarıyı, kadın istihdamına destek vererek iş hayatlarına da taşımalarına olanak sağlamayı hedefliyor.

HABERİN SON PARAGRAFINI ATTIM

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar