Türkiye'nin lider firmalarından 3EMS Elektrik hedefi yükseltti

Türkiye'nin lider mühendislik firmalarından 3EMS Elektrik, yüzde 100 büyüme ile kapattığı 2022’nin ardından, bu yıl da AR-GE ve ihracata dönük hamleleri ile büyüme hızını iki katına çıkaracak

info@karadenizekonomi.com / 16.01.2023

Türkiye'nin lider firmalarından 3EMS Elektrik hedefi yükseltti

Bu yıl, iki kat büyüyecekler

4 büyükşehrin yanı sıra, Karadeniz’deki 18 ilin tamamına hizmet sunan 3EMS Elektrik, kısa süre içerisinde yakaladığı büyüme ivmesi ile adından söz ettirmeye devam ediyor. 2022’yi yüzde 100 büyüyerek kapatan şirket, bu yıl da kapasitesini iki katına çıkaracak.

2021 yılı Mart ayında Genel Müdür Emrah Angın tarafından kurulan 3EMS Elektrik, geleceğe dönük yatırımlarını da sürdürüyor. En büyük önceliklerinin yazılım, AR-GE ve ihracat yatırımları olduğuna dikkat çeken Angın, “2023 yılında 3EMS olarak tamamen AR-GE’ye odaklanacağız. Kendi markamıza, yeni ürün gamları katacağız. Ayrıca 3XN mobilyada da imalata ve ihracata odaklanarak büyümemizi 2 katına katlayacağız” dedi.

“ÖZ KAYNAKLI ÇÖZÜMLER ÜRETİYORUZ”

20 yıldır sektörün içerisinde yer aldığını ifade eden Angın, “3EMS Elektrik, 2021 yılı Mart ayında kuruldu. Enerji, ulaşım, maden ve endüstriyel tesis sektörlerinde Türkiye'nin lider mühendislik firmalarından biriyiz. Servis hizmetlerinden anahtar teslim projelere kadar esnek bir yaklaşımla hizmet vererek yurt içinde ve yurt dışında pek çok önemli proje gerçekleştiriyoruz. Enerji sektöründe faaliyet gösteren müşterilerimizin gereksinimlerini karşılamak için otomasyon sistemleri ve elektrik altyapıları tasarlıyor, yüzde yüz öz kaynaklı çözümler geliştirerek santrallerin performansını ve verimliliğini arttırıyoruz. Satış sonrası eğitim, danışmanlık ve işletme hizmetleri sunuyoruz. Aynı zamanda 3EMS marka tescilini alarak yurt dışı ve yurtiçinde kendi markamız ile kablo bağları, kablo yüksükleri, izalasyon trafoları, dağıtıcı modülleri, trifaze manofaze müşterek otomat baraları, SKP pabuçlar üretim yaptırarak yeni bir markayı başarılı bir marka haline getirdik” diye konuştu.

65 MARKA, 300’E YAKIN ÜRÜN

Amaçlarının Türkiye pazarında markayı tanıtmak ve kalite anlayışı ile ürünlerini müşterilere ulaştırmak olduğunu dile getiren Angın, “Kurulduğunda 5 kişilik bir kadroya sahipken, bugün 43 kişilik bir kadromuz var. Karadeniz’in 18 ilinin tamamında hizmet veriyoruz ayrıca 4 büyükşehirle toplam 22 ilde hizmet vermekteyiz. 3EMS Elektrik’in faaliyet alanları, proje, taahhüt, yazılımdır. Aynı zamanda 3EMS alt birimi olarak 3XN Mobilyada da imalat ve proje yapıyoruz. Onun dışında, bölgede otomasyon ve yazılım alanında birçok firmaya destek veriyoruz. Günümüz teknolojisine ayak uyduran yenilikçi bir firmayız. Bünyemizde 65 marka ve 300’e yakın ürün çeşidimiz bulunmaktadır. 3EMS elektrik ağırlıklı olarak yurtiçine çalışıyoruz, yılda birkaç defa da Azerbaycan, Gürcistan gibi ülkelere ihracat gerçekleştiriyoruz” ifadelerine yer verdi.

%100 BÜYÜME GERÇEKLEŞTİ

Angın, pandeminin yarattığı etkiye rağmen 2022’yi büyük bir atılımla kapattıklarını vurgulayarak, “Pandemi döneminde firmamız tüm firmalar gibi kapalıydı ama müşterilerimiz bizimle mail ve telefon yoluyla iletişim kurdular. Ürünlerin tedarikini ve genel hizmetlerimizi devam ettirdik. 2022 yılı pandemi sonrası bir yıldı, genel anlamda güzel geçti. 2021 yılından sonra %100 büyüme gerçekleştirerek yılı 50 milyon TL’lik bir ciro ile kapattık” şeklinde konuştu.

AR-GE’YE ODAKLANDIK

AR-GE ve ihracata büyük önem verdiklerini belirten Angın, “İşimiz daha çok yazılım ve AR-GE. Buna bağlı olarak da mevcut yazılımları geliştirmeye odaklandık. Ayrıca, 2023 yılında AR-GE projemiz olan robot kol çalışmalarımız da devam ediyor. 2023 yılında 3EMS olarak tamamen AR-GE’ye odaklanacağız. Kendi markamıza yeni ürün gamları katacağız. Ayrıca 3XN Mobilyada da imalata ve ihracata odaklanarak büyümemizi 2 katına katlayacağız” dedi.

 

Yaren kaya

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar