Yaşar Makine Metal Genel Müdürü Seyit Polatcan: "İhracatta Hindistan ve Bangladeş'e Yol Aldık! Gelecek Hedefimiz Brezilya"

Yaşar Makine Metal Genel Müdürü Seyit Ahmet Polatcan, Karadeniz Ekonomi gazetesine özel yarıyıl değerlendirmesinde şirketin başarıları ve gelecek hedefleri hakkında bilgi verdi.

info@karadenizekonomi.com / 16.05.2023

Yaşar Makine Metal Genel Müdürü Seyit Polatcan:

Polatcan, 2023 yılına güzel bir başlangıç yaptıklarını belirterek, Hindistan'a ihracat yapmaya başladıklarını ve Bangladeş'e olan ihracatlarını sürdürdüklerini ifade etti. Üretim faaliyetlerinin planlandığı gibi devam ettiğini ve yeni eleman alımlarına devam ettiklerini söyledi. Ancak asgari maaşın yüksek çıkmasıyla maliyetlerin arttığını ve bunu fiyatlara yansıtmak zorunda kaldıklarını dile getirdi. Finansal kaynakların kısıtlandığına ve kredilerin verilmemesinin dünya genelinde hissedildiğine dikkat çekti. Bu durumun müşteri alımlarında gecikmelere yol açabileceğini ancak işlerin devam ettiğini vurguladı.

Seçim öncesi ve sonrası ekonomik sıkıntılar, kredi kısıtlamaları ve maliyet artışlarının beklendiğini ifade eden Polatcan, Cumhurbaşkanı'nın zam olabileceğine dair açıklamalarının maliyetlerde yeni bir değişiklik getirebileceğini söyledi. Seçim sonrasında müşterilerin beklemesi ve yatırımlarını ertelemesiyle karşılaştıklarını belirtti.

Gelecek hedeflerine değinen Polatcan, 2023 yılında Hindistan pazarına açılmayı başardıklarını ve ihracat yapmaya devam ettiklerini söyledi. Bir sonraki hedeflerinin Brezilya olduğunu ve bu ülkeye de ihracat yapmayı planladıklarını ifade etti. Fuarlara katılarak çeşitli ülkelerde faaliyet gösterdiklerini ve her yıl bünyelerine yeni pazarlar katmayı hedeflediklerini belirten Polatcan,Hindistan'ın eklenmesiyle birlikte 77 ülkeye ihracat yaptıklarını belirtti.Bunun istihdama katkısınada değinen Polatcan,sürekli olarak yeni personel alımları gerçekleştirdiklerini ancak aradıkları niteliklere uygun mühendis sayısının az olduğunu ve eğitim sisteminin bu konuda değişikliklere ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

Yenilikçi AR-GE Çalışmasıyla Farklı Yakıtlarla Çalışabilen Kapalı Kurutma Makineleri İmal Ediyor"

 AR-GE çalışmalarına da ağırlık veren şirket, bu yıl için kapalı kurutma makinesi imalatı gerçekleştirdi. Bu makinenin farklı yakıtlarla kullanılabileceğini ifade eden Polatcan, gaz, dizel ve kömür yakıtlarıyla da çalışabileceğini planladıklarını dile getirerek şunları söyledi:’’Bu yeni makinenin üretimi, tarım ve gıda sektörlerindeki kurutma işlemlerinde kullanılan mevcut yöntemlere bir alternatif sunacak. Makinenin farklı yakıt seçenekleri, çeşitli işletmelerin ihtiyaçlarına uygun şekilde kullanılabilecek. Böylece, hem enerji tasarrufu sağlanacak hem de işletmelerin maliyetleri düşürülebilecek.’’

 

Yeşil dönüşüm konusuna da değinen Yaşar Makine Metal Genel Müdürü Seyit Ahmet Polatcan, şirket binasının çatısına 6 megavatlık bir güneş enerjisi kurulumu gerçekleştirdiklerini ve bu şekilde enerji üretimine katkı sağladıklarını belirtti.Ayrıca şirketin bir rüzgâr türbini bulunduğunu ve elektrikli araç kullanımına da önem verdiklerini dile getirdi.

Son olarak TOGG (Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu) başvurusunda bulunduklarını ve Türkiye'de araç üretiminin artmasını ve TOGG'un daha fazla üretim yapmasını umduklarını ifade eden Polatcan, şirket olarak hedeflerinin, bünyelerindeki kişisel ve kurumsal araçları mümkün olduğunca TOGG markasına dönüştürmek olduğunu belirtti.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar