Zere, iki katını hedefliyor

Türkiye’nin pazar lideri olan Zere Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Zere, pandemi etkisine rağmen 2021 yılını 5 milyon TL’ye yakın ciro ile kapattıklarını, 2022 hedeflerinin ise bu rakamı iki katına çıkarmak olduğunu ifade ediyor.

info@karadenizekonomi.com / 3.09.2022

Zere, iki katını hedefliyor

45 yıla yakın tecrübesi ile profesyonel ormancılık makinaları üretimi sektöründe Türkiye’nin pazar lideri olan Zere Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Zere, pandemi etkisine rağmen 2021 yılını 5 milyon TL’ye yakın ciro ile kapattıklarını, 2022 hedeflerinin ise bu rakamı iki katına çıkarmak olduğunu ifade ediyor.

Zere Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Zere, Türkiye’de lider konumda olan şirketin ihracat için de önemli hamleler yaptığını ifade ediyor. Zere, “Pandeminin etkisi dikkate alındığında 2021 yılını 5 milyon TL’ye yakın bir ciro kapattık. 2022 yılı için yurtdışı fuarı ve ihracat hedeflerimiz ile birlikte bu 2’ye katlamayı hedefliyoruz” diyor.

34 yaşındaki genç yönetici, Karadeniz Teknik Üniversitesi Bilgisayar ve Yazılım bölümünden mezun olduktan sonra, özellikle AR-GE yönelik çalışmalara büyük önem veriyor.

 

PAZAR LİDERİ

Şirketin 45 yıllık tecrübesi ile sektöründe pazar lideri olduğuna dikkat çeken Zere, “Giresun 2. Organize Sanayi Bölgesindeki tesislerinde üretimine devam eden şirketimiz, tecrübeli kadrosu, gelişmiş makine parkuru ve Ar-Ge departmanı ile 4.500 m² üretim alanına sahip. Fabrikamızda; yerli, çevre dostu, tamamı profesyonel olan tomruk çekme vinci, tomruk yükleme vinci, toprak eleme makinası ve halat taşıma vinci makinalarının üretimlerini gerçekleştiriyoruz” ifadelerine yer veriyor.

 

PROJELER SÜRÜYOR

Zere, şirketin pandemi döneminde e-ticaret pazarı konusunda hızlı çalışmalar yaparak, 1 yıl içerisinde 4 farklı ülkeye ihracat gerçekleştirip hem pazar payı konusunda hem de ciro konusunda büyüme yakaladığına dikkat çekerek, “2020 yılı içerisinde “Arttırılmış Fonksiyon Kabiliyetli Tomruk Yükleyici Vinç” projemiz KOSGEB AR-GE programı kapsamında başarılı bulunmuş ve aynı zamanda T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nca Teknolojik Ürün Deneyim Belgesi almaya hak kazanmıştır. Yine KOSGEB AR-GE programı desteği ile 2022 yılı 3. çeyreğinde bitirilmesi hedeflenen ormancılık faaliyetleri ile ilgili Robot projemizi sunacağız” diyor.

 

ÜSTÜNLÜK SAĞLADIK

Ürünlerin tamamının AR-GE olarak üretilerek, patentleri ile şirkete özel olduğuna vurgu yapan Zere, “Ulusal ve uluslararası pazarda rakiplerine karşı makinalarımızın özellikleri konusunda üstünlük sağlamış bir şirketiz. Tomruk çekme vinçleri bugün en iyi rakibimiz 9 ton çekme gücü sunarken, biz iş güvenliği kapsamında 12 tona sınırlandırılmış çekme gücü sunuyoruz. Rakibimiz 110 metre halat kapasitesi sunarken biz 200 metre halat kapasitesi sunuyoruz. Daha önemlisi Pnömatik (Havalı) çalışma ve Halat Kopma Engelleme sistemini dünyada sunan tek markayız” ifadelerine yer veriyor.

Zere, “Şirketimiz, bugün Türkiye’de profesyonel ormancılık makinaları üretimi yapan ilk ve tek fabrikadır. İç pazarda lider konumunda olup Türkiye’nin her noktasında ürünlerimiz çalışmaktadır” diyerek, “Orman sahalarında, ormancılık faaliyetleri ile uğraşan orman işletme müdürlükleri, özel şirketler, orman kooperatifleri ve orman köylüleri müşteri portföyümüzün ilk sıralarında yer alıyor. Ağaç yetiştiriciliğinden pazara sunulmasına kadar olan birçok ürünün üretimi yapıyor ve müşterilerimize sunuyoruz” vurgusu yapıyor.

 

HEDEFE BÜYÜK ADIMLARLA…

Şirketin tamamı tecrübeli ve özel olarak yetişmiş kadrodan oluşan 18 kişiyi istihdam ettiğini, hedeflerinin ise bu sayıyı 40-50’ye çıkarmak olduğuna dikkat çeken Zere, “Fransa, Almanya, İsviçre ve İsrail’e ihracat gerçekleştiriyor; Rusya, Beyaz Rusya, Ukrayna, Romanya, Avusturya, Polonya, Finlandiya, Norveç, İsveç, Afrika ve Kuzey Amerika’daki pazarları hedefliyoruz” diyor.

Zere, AR-GE ve markalaşma adına çalışmalarına devam ettiklerine vurgu yaparak, “Şirketimiz, sektöründe bugün çok iyi bilinen bir marka haline geldi. Dünya çapında kapsamlı pazar araştırması yaparak, yeni makineler geliştirirken veya mevcut modelleri geliştirirken kullanıcılarımızın görüş ve deneyimlerine saygı duyuyoruz. Ürettiğimiz makinaların her parçası özenle seçilir ve her makinamız teknolojiye uygun mükemmellik ilkesi ile tasarlanmaktadır. Bugüne kadar buluşunu yaptığımız tüm ürünlerimizin patentini aldık. TSE ve CE belgelerine sahip olan şirketimiz, son dönemde yaptığı yeni yatırımlar ile çok daha modern ve büyük bir fabrikada üretim yapmaktadır. Yurtiçi ve yurt dışına yönelik çalışmalarında her türlü teknolojik gelişmeyi ve kaliteyi prensip edinmiş olup, devamlı değişme, gelişme yolunda büyük adımlarla yoluna devam etmektedir” ifadelerine yer veriyor.

 

YATIRIMLAR SÜRÜYOR

Türkiye’de en çok tercih edilen marka haline geldiklerini belirten Zere, “Ülke kaynaklarını en verimli şekilde kullanarak yeterli, ekonomik, kaliteli ve çevreye duyarlı bir şekilde üretim yapıyoruz. Bu çerçevede üretim tesislerimizde bulunan CNC makinalarımıza ek kaynak robotları yatırım planlarımızda alıyor. Pandeminin etkisi dikkate alındığında 2021 yılını 5 milyon TL’ye yakın ciro ile kapattık. 2022 yılı için yurtdışı fuar ve ihracat hedeflerimiz ile birlikte bu rakamı ikiye katlamayı hedefliyoruz” diyor.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar