530 kişiyi istihdam ediyor

Ordu'nun en büyük özel sektör yatırımı

info@karadenizekonomi.com / 29.05.2017

530 kişiyi istihdam ediyor
  • “Herkes için sağlık, sloganıyla yola çıkarak Anadolu’ya yayılması ve birçok şehirde hastaneler kurması grubumuzun en önemli özelliklerinden biridir. Medical Park Ordu Hastanesi özelinde ise, açılışından itibaren sürekli olarak büyümeye ve son teknoloji Medical sistemleri bünyemize katmaya devam etmekteyiz. Medical Park Ordu hastanesi ilimizin en büyük özel sektör yatırımıdır.”

Murat Gürsoy’la Karadeniz Sohbetleri köşemizin bu haftaki konukları Medical Park’ın başarılı yöneticileri oldu. Gazetemizi ziyaret eden Medical Park Ordu Hastanesi’nin Genel Müdürü Halil İbrahim Çalış, Medical Park’ın sektördeki yeri, ağırlıklı branşları, sağlık turizmi ve sosyal sorumluluk çalışmaları ve Ordu’daki sağlık hizmetlerine ilişkin yönelttiğimiz soruları yanıtladı:

-Sayın Çalış, özetle kendinizi tanıtır mısınız?

-Medical Park Ordu Hastanesinin genel müdürüyüm. Aslen Mali Müşavirim. Ordu ilinin Perşembe ilçesi doğumluyum. 6 yılı aşkın süredir Ordu Medical Park Hastanesi’nde görev yapıyorum. 5 yıl süreyle mali işlerden sorumlu genel müdür yardımcılığı görevini yürüttükten sonra son 1 yıldır Genel Müdür olarak görevime devam etmekteyim. Hastanenin kuruluşundan bu yana görev yapan ve çoğunluğu Ordulu yöneticilerden oluşan kaliteli bir yönetim ekibi ile 

Ordu ve civar illere hizmet vermenin yanı sıra Gürcistan, Azerbaycan gibi komşu ülkelere de sağlık hizmeti sunuyoruz.

-Medical Park markasından bahseder misiniz?

-Medical Park Hastaneler Grubu çok yakın zamanda açılacak Samsun Hastanesi ile beraber 32 hastane sayısına ulaşarak dünyanın en büyük hastaneler zincir olma yolunda ilerlemektedir. Toplam olarak 20 bin civarında çalışanı ile dev bir kuruluştur. Grubumuz kendi içerisinde 3 farklı markayı barındırmaktadır. Bunlar Medical Park, VM Medical Park ve Liv Hospital markalarıdır. “Herkes için sağlık” sloganıyla yola çıkarak Anadolu’ya yayılması ve birçok şehirde hastaneler kurması grubumuzun en önemli özelliklerinden biridir. Medical Park Ordu Hastanesi özelinde ise, açılışından itibaren sürekli olarak büyümeye ve son teknoloji Medical sistemleri bünyemize katmaya devam etmekteyiz. Medical Park Ordu hastanesi ilimizin en büyük özel sektör yatırımıdır. Hastanemiz bünyesinde hekim, sağlık çalışanı, yardımcı personel ve stajyerlerimizle birlikte 530 kişi civarında çalışanımız bulunmaktadır.

-Sağlık Kurumları arasında bir rekabet var mı?

-Sağlık kuruluşları birbirlerini rakip olarak görmezler birbirlerine her daim yardımcıdırlar. Ordu’da branş çeşitliliği ve cihaz donanımı olarak kıyaslanabileceğimiz tek hastane Ordu Devlet Hastanesidir. Devlet Hastanesi ve diğer özel hastanelere çeşitli branşlarda sürekli destek vermekteyiz ve bu durumdan büyük onur ve gurur duymaktayız. Sağlık kurumlarında rekabet diğer sektörler mantığında değildir. Ortak amaç hastalara şifa vermektir. Sağlık sektörünün en önemli hedefinin, hastalarına en etkin ve en hızlı tedaviyi sunmak olması sebebiyle sektörün tüm kurumları kendi imkânları dışındaki her konuda diğer hastanelerden destek almaktadır. Bu kapsamda ilimizdeki ve çevredeki diğer hastanelerden hastanemize hastalar yönlendirilmekte ve tedavi olmaları sağlanmaktadır.

-Medical Park olarak öne çıkmış bir hizmetiniz uzmanı olduğunuz bir branş var mı?

-Hastanemiz bünyesinde 10 Akademik Ünvanlı Hekim ile birlikte toplam 60 hekim ile hizmet vermekteyiz. Özellikle kardiyoloji ve kalp damar cerrahisinde sadece Karadeniz Bölgesinin değil Türkiye’nin sayılı merkezlerinden biriyiz. İlimizdeki özel hastaneler içerisinde onkoloji ünitesi olan tek hastane Medical Park Ordu Hastanesidir. Kanser vakaları Karadeniz Bölgesinde fazla görüldüğü için bu ünitenin hastanemizde hizmet veriliyor olması şehrimiz çok ciddi bir hizmettir. Medical Park Ordu Hastanesi olarak, Herkes için Sağlık sloganı ile yola çıktık ve Sağlık Ordumuz ile Şehrimizin ve Bölgemizin Hizmetindeyiz. Branş sayısı zenginliğimiz sayesinde hastanemizde her türlü sağlık hizmetini verebilme imkânına sahibiz. Bir hastanede hekim çeşitliliği ne kadar çok olursa tanı koyma ve tedavi etme süreci o kadar doğru ve başarılıdır.

Hastanemiz ayrıca son teknoloji ile donatılmış yeni doğan, cerrahi ve dâhiliye yoğun bakım üniteleriyle bütün bölgeye hitap eden çok kapsamlı ve büyük bir hastanedir.

-Karadeniz bölgesindeki kanser vakalarının sebebini ne olarak görüyorsunuz?

-Bu konuda Çernobil olayını öncelikli olarak söyleyebiliriz. Bununla birlikte D vitamini eksikliği ve beslenme alışkanlığının etkili olduğunuz söyleyebiliriz.

Medical Park olarak size göre sağlık turizmi nedir?

-Ordu’da sağlık turizmini ilk başlatan bizleriz. Bildiğiniz üzere Libya’dan ciddi sayıda hasta hastanemize geldi ve tedavileri tamamlanarak ülkelerine döndü. Bu hastalar aileleriyle birlikte kalabalık şekilde Hastanemize ve şehrimize geldikleri için hastaların tedavisi süresince gerek konaklama gerekse diğer turizm faaliyetleri adına şehrimizde kaldılar. Bu süre içinde bizler misafirlerimize şehrimizin turizm anlamında güzelliklerini de sunuyoruz. Şifa ile memnuniyet ile Hastanemizden ayrılan Hastalarımız diğer hastalara da bizleri tavsiye ediyorlar. Ordu’da sağlık hizmetine ödenen ücretler diğer şehirlere oranla daha uygun. Nedenine gelince; Ordu, Giresun ve çevre şehirlerimizin ekonomisi belli ve biz de buna göre hareket ediyoruz. Vermiş olduğumuz hizmet büyük şehirlerde çok daha fazla rakamlara tekabül ediyor. Bizler Herkes için Sağlık Sloganı ile Öncelikle Ordu’ya ve civar illere hizmet ediyoruz. Gelen hastalarımızı ve ailelerini burada ağırlamaktan şifa bulmalarını sağlamaktan memnuniyet duyuyor şehrimizin ekonomisine katkı sağlamaktan da büyük onur ve gurur duyuyoruz.

-Ordu Medical Park olarak ağırlıklı hedef kitleniz hangi ülkelerden oluşuyor?

-Şu anda özellikle komşu ülkemiz olan Gürcistan’dan haftada en az 20 hasta hastanemize geliyor ve tedavilerini oluyorlar. Estetik cerrahi alanında da çok başarılı bir branşımız olduğundan Almanya, Hollanda, Kıbrıs, Rusya gibi ülkelerden de gelen ciddi sayıda hastalarımız mevcuttur. Bununla birlikte; Arap turistlerin çok sevdiği bir bölgedeyiz. Turizm anlamında geldiklerinde aynı zamanda tedavilerini de oluyorlar ve bölgemiz ve şehrimiz ekonomisine ciddi katkı sağlıyoruz. En önemli hedefimiz; Sağlık Turizmi adına anlaşmalar yapmak ve bunun yanı sıra turistin de sağlığına hizmet vermek yoluyla Şehrimizin ve Ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak. Bu amaca uygun olarak Ülkeler arası anlaşmalar yaparak ve yerel ofisler açarak ilerliyoruz. Hastalarla ülkelerinde hekimlerimizle birebir görüşme imkânı sunuyor ve şehrimize sağlık hizmeti almak için gelmelerini sağlıyoruz. Ayrıca Ordu ekonomik gelişimi adına turizme ciddi öncelik verdi. Sağlığın buradaki önemi, turistik amaçlı Ordu’ya gelen yerli yabancı turistlerin sağlığı için de hizmet verebiliyor olmak sağlık turizmini destekleyen önemli bir faktör.

-Medical Parkın üniversite hastaneleriyle bir işbirliği oluyor mu?

-Medical Park olarak dört üniversiteyle işbirliğimiz var. Kemerburgaz Üniversitesi, İstinye Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi ve Aydın Üniversitesi. Medical Parkın çok ciddi bir akademik kadrosu var. Türkiye’de sağlık sektöründe birinci olmasının yanında diğer tüm sektörlerde de ilk yüzün arasındadır. Ordu Üniversitesiyle yazılı bir anlaşmamız olmasa da sağlık sektöründe sürekli bir işbirliği durumu vardır. Teknik durumlarda birbirimizden destek alırız. Özeleştiri yapmak gerekirse, Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kadrolarını ve cihaz donanımını geliştirmek içim biraz daha zamana ihtiyacı olduğu değerlendirilmektedir. Hastanemiz ilimizde bir üniversite hastanesi gibi hizmet vermeye gayret etmektedir. Türkiye, sağlık sektöründe dünyanın önde gelen ülkelerinden birisi. Birçok konuda kat edecek çok yolumuz olmasına rağmen sağlık alanında Avrupa’nın çok önündeyiz. Dünyada sağlık alanında üretilen tüm teknolojik cihazlar çok kısa süre içerisinde Türkiye’ye geliyor ve kullanılıyor. Bunun sebebi Türkiye’de sağlık hizmetinin devlet tarafından destekleniyor olmasıdır. Avrupa’da bir MR çektirmek için aylarca beklemek durumunda olunduğunu hepimiz bilmekteyiz. Bizde ise insanlar ertesi güne verilen randevulara bile tepki gösterebiliyorlar. Artık Ordu’nun İstanbul’dan bir farkı yok. Sağlık alanında oradaki hastanede ne varsa burada da bulabiliyorlar. Özel bir hastane olarak ulaşılabilirlik konusuna önem veriyoruz. Şehirlerin ekonomileri birbirinden farklıdır. Bizde ona göre hareket edip rakamlarımızı ona göre belirliyoruz.

-Şehir hastanesi kavramı nedir sektörde nasıl bir rol oynayacaktır

-Şehir hastaneleri bulunduğu şehirlere sağlık merkezi olma açısından katkılar sağlayacaktır. Biz sektörün içindeyiz fakat yönetiminde bulunmadığımız için çok fazla fikir yürütmeyi de doğru bulmuyorum. Eminim ki yöneticiler bunu ayrıntılarıyla düşünmüş ve hesaplamıştır. Bütün yöneticilerin düşüncesi şehir ve kurum için en iyisini yapmaktır. Asıl amaç insanların sağlığına hizmet sunmak ve o şehre katkı sağlamaktır. Bütün sağlık sektörünün istediği şey bulunduğu bölgede veya şehirde eksiksiz sağlık hizmeti verebilmektir. Devlet bu konuda yeterli desteği gösteriyor. Özel sektör sağlık alanında ayrı bir kulvarda ilerliyor. Ayrıca hasta yakınlarının konaklamasında hala bir sorun yaşıyoruz. Devlet hastanesi ve diğer hastaneler hizmet verebiliyor fakat yetmiyor. Şehir hastanesi sadece Ordu’ya değil çevre illere de hizmet vereceği için önemli ve gerekli bir kurum olacaktır.

-Ordu Medical Park olarak 2 milyon kişiye hizmet etmeyi hedefliyordunuz, ulaşabildiniz mi?

-Ordu Medical Park olarak 2 milyon kişiye çok rahatlıkla ulaştık. Her geçen gün bizi tercih eden hasta sayısı artıyor. Gerek Ordu’dan gerek çevre illerden çok sayıda kişi tedavi ihtiyaçları için bizi tercih etmektedir. Havalimanının bu konuda çok ciddi katkıları bulunuyor. Özellikle alanında uzman hekimleri kadromuza katmak elimizi çok güçlendirdi. Örnek verecek olursak hastamız İstanbul’dan uçakla Ordu’ya gelerek tedavisini oluyor memleketini ziyaret etmiş oluyor ve iki gün içerisinde İstanbul’a kıyasla dörtte bir fiyatına aynı kalitede hizmetini almış oluyor.

-Eskiden insanların hastalığını önlemek ve hasta olduklarında hastaneye gitmelerini sağlamak adına çalışmalar vardı şu anda nasıl?

-Artık insanlarımız bilinçlendi. Her yıl düzenli kontrollerini yaptırıyorlar. Kendi kendilerini de takip etmeleri gerektiğini biliyorlar. Koruyucu hekimlik şu anda kamu alanında da çok güzel çalışıyor. Ketem tarafından kanser taramaları yapılarak erken tanılama imkanı amaçlanıyor. Şüpheli bulduğu durumlarda hastanelere yönlendiriyor. Ailesinde kanser hastası olan insanların mutlaka yılda bir kanser taraması yaptırması gerekiyor.

-Kardiyoloji ve kalp damar cerrahisinde bölgede referans hastane olarak görünüyor doğru mudur?

-Hastanemiz 8 yıldır faaliyet göstermekte, özellikle kardiyoloji ve kalp damar cerrahisinde bölgemizde referans hastane olma hedefiyle yola çıktık ve bu hedefimize ulaştığımızı görmek bizi gururlandırıyor. Diğer branşlarda da güçlü kadrolar oluşturarak yolumuza devam ediyoruz. Akademik ünvanlı hekimleri kadromuza katıyoruz. Şu an kadromuzda 10 akademik ünvanlı hekim bulunmakta. Alanında uzmanlaşmış, bilimsel güncelliği takip eden kadrolarımızla hizmet veriyoruz.

-Medical Park olarak sivil toplum örgütleriyle anlaşmalarınız oluyor, amaç nedir?

-Herkes için Sağlık sloganımıza uygun olarak toplumun her kesimine ulaşmaya çalışma gayretimizin bir parçası bu anlaşmalar. Kimi zaman indirim anlaşmaları, kimi zaman ise sağlık sponsorluğu anlaşmaları yapmaktayız. Bulunduğumuz şehrin bir parçasıyız ve bu şekilde yolumuza devam etmek istiyoruz. Bu sebeple tüm kurumlarla işbirliği içerisinde olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.

Medical Park olarak okurlarımıza ve sağlık sorunu olanlara vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

-Karadeniz bölgesi için söylüyoruz; tedavi görmek adına büyük şehirlere gitmenize gerek yok. Şehrimizde en üst seviyede sağlık hizmetini Medical Park Ordu Hastanesinde sunuyoruz ve “Herkes için sağlık” diyoruz.

-Sayın Çalış, teşekkür ediyoruz…

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar