Amasya Un,''Ciromuz 78 milyon doları aşacak''

Kadir Gür, “Geçen yıl 55 milyon dolar olan hedefimiz bu yıl için 78 milyon dolar bu hızla gidersek daha da üzerine çıkacağız O nedenle köylünün ürettiği tüm ürünleri almaya hazırız.”

info@karadenizekonomi.com / 9.07.2019

Amasya Un,''Ciromuz 78 milyon doları aşacak''

Köylüde kazanıyor ihracatçıda…

75 kişilik istihdamı ve bölgedeki üç ayrı deposu ile günlük 450 ton üretim kapasitesine ulaşan ve Türkiye un sektöründe 15’inci sırada yer alan Amasya Un’un temellerini kurucusu dede muhacir Ekrem’in, mübadele zamanında Samsun’un Havza ilçesine gelmesiyle atıldı.

 “Bir saatte 315 çuval un üretme kapasitesine sahibiz.”

Geleneksel ticaret anlayışını günümüz teknolojik olanaklarıyla birleştirdiklerini belirten Amasya Un Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gür, “ 2009 yılı bizim için yeni bir dönüm noktası olmuştur. Amasya Un’un bugünkü performansında bir saatte 315 çuval un üretme kapasitesine sahibiz. Kontrollü bir büyüme ile 2009 yılında şu anda üretim yapmakta olduğumuz fabrikayı satın aldık. Bir yanda Havza’daki fabrika diğer yanda burada yeni alınan fabrika ile bir yol ayrımına geldik. Artık iç pazar bize yeterli gelmiyordu ama Havza’daki fabrika yönetimi ihracatı benimsemediği için 2011 yılında burada ihracata başladık. İyi ki bu yolu seçmişiz çünkü bu sektörde ihracat mutlaka gerekli. Zira yurtdışından alınan hammadde dolar bazında. Satarken de dolar bazında satış yapıyoruz. Afrika ülkelerine, Suriye ve Irak’a ihracat gerçekleştiriyoruz. Dolaylı olarak makarna ihracatımız da var. Üretimimizin yüzde 75’ini ihraç ediyoruz. Kalan kısım da iç pazar satışlarımız.” dedi.

“Rusya ve Almanya gibi ülkelere ziyaret yapıyoruz”

Ülkemize karşı sorumluluklarımız var diyen Gür, “ İhracat potansiyelini daha yukarıya taşımak için sektördeki gelişmeleri daha yakından takip ediyor sürekli dış dünyayı izliyoruz. Ukrayna’da fabrikaları, depoculukta geldikleri yeri ve arazileri gördük. Rusya ve Almanya gibi ülkelere sıkça ziyaretler yaparak kendimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Toplam ciromuzda geçen yıla göre dolardan kaynaklanan artışla yüzde 30’luk artış var. Geçen yıl 55 milyon dolar olan hedefimiz bu yıl için 78 milyon dolar  ki bu hızla giderse daha da üzerine çıkacağız gibi görünüyor. O nedenle köylünün ürettiği tüm ürünleri almaya hazırız.” ifadelerini kullandı. REŞAT GÜNGÖR / KARADENİZ EKONOMİ

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar