Global firmalara verilen desteklerde Türk sanayicisi düşünülmeli

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kasım 2020 dönemi yatırım teşvik belgesi listesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Listede yabancı sermaye olarak teşvik alan şirketler arasında Türk fındığının en büyük alıcısı İtalyan asıllı firma dikkat çekti.

info@karadenizekonomi.com / 5.01.2021

Global firmalara verilen desteklerde Türk sanayicisi düşünülmeli

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kasım 2020 dönemi yatırım teşvik belgesi listesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Listede yabancı sermaye olarak teşvik alan şirketler arasında Türk fındığının en büyük alıcısı İtalyan asıllı firma dikkat çekti. 667 milyon TL olarak belirlenen teşvikler Gümrük Vergisi muafiyeti ve KDV istisnası aldı. Büyük alıcıya verilen bu desteğin, sektörde rahatsızlık yarattığını ifade eden Sanset (Sagra) Şube Müdürü Teoman Önsel’in üç sene önce basında yer alan açıklamaları yeniden gündeme geldi. Önsel önceki demecinde, “Rekabet kurulunun bu güçteki firmaya, ihracatçısını ve sanayicisini düşünerek izin vermemesi gerekirdi.” ifadeleri yer almıştı. Önsel’in üç sene önce yaptığı açıklamalar şu şekilde:

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar