Group Sagun

Yaklaşık iki yıldır süregelen pandemi koşulları bize gösterdi ki yakın bir gelecekte zorlaşan yaşam koşullarına daha uyumlu, ekonomik krizlerle baş etmeyi öğrenmiş, gelişen teknolojiye yatkın, çevre ile ilgili riskleri önemseyen ve sağlıklı yaşamayı başaran tüketici bireylerin sayısı daha fazla olacaktır. Dolayısıyla bu yeni yaşam biçiminin pazarlama yöneticilerini yeni stratejiler geliştirmek zorunda bırakması da olasıdır.

info@karadenizekonomi.com / 28.06.2021

Group Sagun

Ülkemizde bu farkındalığı yakalayan işletmelerden biri de alanında yarattığı farkla dikkat çeken Group Sagun olmuştur. Balıkçılık sektörünün baş aktörü olan grup bünyesinde yer alan ve deniz ürünleri pazarında değişen tüketici ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kurulan Marines Gıda Ürünleri, uluslararası piyasanın en önemli oyuncularından biri olarak dikkat çekmektedir.

Farkındalığın mimarı

Bu farkındalığın mimarı olan Ahmet Tuncay Sagun, “değişen yaşam koşullarıyla tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de özellikle çalışan kesim, tüketime hazır ürünlere daha fazla yönelmiştir. Marines bu talebi karşılamak için dünyanın her yerinden en kaliteli deniz ürünlerini ülkemize getirip tüketicilerine sunmaktadır. Hazır deniz ürünlerinde ülkemizdeki en geniş yelpazeye sahip işletme olan Marines, karides, kalamar, mezgit, uskumru, ahtapot, alabalık, somon füme gibi 200’e yakın çeşit ile pazarda yer almaktadır. Ülkemizde faaliyet gösteren perakende ve toptan mağaza zincirlerinin büyük bir bölümüne tüketime hazır olarak ürünler sunan Marines, Horeca kanalı satış alanında da ülkemizde yedi ayrı bölgede bulunan soğuk hava depoları ve yaygın soğuk zincir lojistik ağı ile hizmet veren Marines Horeca, www. marinestoptan.com linkinden de müşteri taleplerini karşılamaktadır” ifadelerini kullandı.

Group Sagun

Grubunun lokomotif şirketi olan Kemal Balıkçılık Türkiye’nin en çok ürün ihracatı yapan şirketleri arasında yer almakla kalmamış bu başarılar beraberinde ödüller de getirmektedir. İstanbul İhracatçı Birlikleri tarafından her yıl düzenlenen ödül törenlerinde “su ürünleri” alanında kazanılan birincilikler tesadüfi değildir. Zira, Türkiye ve Avrupa’nın en modern üretim ve işleme tesislerine sahip Kemal Balıkçılık, Japonya ve Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere dünyanın 50’den fazla ülkesine orkinos, çipura, levrek, alabalık, somon, deniz salyangozu, kurbağa budu gibi ürünleri ihraç etmektedir.

Mavi yüzgeçli orkinos

Grup bünyesinde yer alan ve “mavi yüzgeçli orkinos yetiştiriciliği” üzerine yoğunlaşmış olan Tsm Deniz Ürünleri Şirketi de özellikle Japonya gibi uzak doğu ülkelerinde sevilerek tüketilen orkinos yetiştiriciliğinde dünyanın önde gelen tedarikçilerinden biri olmayı başarmıştır.

Dünya denizlerinden Türkiye’ye

Sektörün sadece iç pazar ve ihracat ayağında değil ithalat tarafında da ağırlığını hissettiren Sagun Group’da Merlion Deniz Ürünleri de ana ithalatçı firma olarak hizmet vermektedir. Dünyanın bir çok ülkesinden ithal ettiği en kaliteli balık ve deniz ürünlerini Türk tüketicisi ile tanıştıran Merlion’un ithal listesindeki balıklar tüketicisiye ulaşıncaya dek birçok kontrol ve laboratuvar testinden geçirilmektedir ki burada en önemli amaç Türk insanının sağlıklı deniz ürünleri çeşitliliğini arttırmak ve benimsetmektir.

Avrupa’nın ilk ve tek özel balık halinde de Sagun imzası

Sagun Su Ürünleri Hali, Avrupa’nın ilk ve tek özel balık hali olmasının yanı sıra İstanbul’un Anadolu yakasındaki ikinci balık hali niteliğindedir. İstanbul’un balık ihtiyacının yarısı buradan karşılanmaktadır. İç sularda avlanan veya yetiştirilen bütün türlerini ayrıca taze ve donuk olarak ithal edilen su ürünlerini burada bulmak mümkündür.

Kafes balıkçılığı

İç suların başka bir değeri olan Karadeniz somonu yetiştiriciliği de Sagun Aqua adıyla yapılmaktadır. Dünyada talebi sürekli artan kırmızı etli balık talebini karşılamak için kurulan Sagun Aqua özellikle uzak doğulu tüketicilerin yoğun beğenisini kazanmıştır.

Balık yeminde de dünya liderliği

Grup çatısı altında yer alan BiomarSagun da Türkiye’nin tek yüksek performanslı balık yemi üreticisi olmakla kalmayıp dünya lideri bir firma olarak konumlanmıştır.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar