Durak Fındıktan''Her Çocuk Bir Dünya''Projesi

·“Her Çocuk Bir Dünya” Projesi kapsamında İkizce Kaymakamlığı ve Durak Fındık Sanayi Ticaret A.Ş. tarafından çocuk işçiliğinin önlenmesi amacıyla proje yürütülüyor.

info@karadenizekonomi.com / 16.08.2018

Durak Fındıktan''Her Çocuk Bir Dünya''Projesi

Durak Fındık Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Durak, konuya ilişkin olarak yaptığı açıklamada, 15 Temmuz tarihinde mobil programla yereldeki kadınlara yönelik çocuk işçiliği ile ilgili farkındalık eğitimlerini içeren programın, 6 Ağustos tarihinde Ordu Büyükşehir Belediyesi İkizce İmam Hatip Lisesi binasında 5-15 yaş arası mevsimlik tarım işçilerinin ve yerelde fındık tarımı ile uğraşan ailelerin çocuklarına hizmet vermeye başladığını söyledi.

Durak, “Özellikle farklı kültürlerden çocukların kaynaşması amacıyla oluşturduğumuz programların sağlıklı yürüyebilmesi için öğretmen ve yardımcı personele ayrımcılıkla mücadele eğitimi verildi. Bu programın temel amaçlarından biri özellikle mevsimlik tarım işçilerinin çocuklarının okuldan uzak kaldıkları zaman dilimdeki eğitimsel ihtiyaçlarına katkı sunmak, bahçeden uzakta, sağlıklı beslendikleri güvenli bir alanda vakit geçirmelerini sağlamaktır” diye konuştu. Programın içeriğinde oyun temelli Matematik, Türkçe ve Fen eğitiminin yanı sıra Beden eğitimi, Halk oyunları, Görsel Sanatlar, El sanatları, Okuma yazma kursları, Çocuk Hakları eğitimlerinin aldığını belirten Durak, programdaki kursların açılmasında İkizce Halk Eğitim Müdürlüğünün desteğinden yararlanıldığını söyledi.

Program içeriği

Okul programı içerisinde sağlık taraması, 3d sinema, piknik, gezi ve turnuva gibi toplu etkinliklere de yer veriliyor. Her çocuk bir dünya ve her çocuğun dünyasında bir kadının emeği var diyerek çıkılan yolda anneler de unutulmadı. Projede yer alan mobil program iki koldan yürütülürken, birinci kol önleyici bir çalışma olarak yerelde yaşayan bahçe sahibi kadınların mevsimlik tarımda çocuk işçiliği konusunda farkındalık düzeylerinin arttırılması, diğer ayağı ise mevsimlik tarım işçisi kadınların yaşam koşulları, sorunları ve eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi şeklinde uygulanıyor. Bu amaçla mevsimlik tarım işçisi kadınlarla birebir derinlemesine görüşmeler yapılıyor. Ayrıca hem yereldeki hem de mevsimlik tarım işçisi kadınlara kadınsal ihtiyaçlara yönelik hediye paketleri dağıtılıyor.

Kendi kendini muayene eğitimi

Hem yerelde hem de mevsimlik tarım işinde çalışan kadınlara ayrıca kendi kendine meme muayenesi eğitimleri verilerek bilgilendirmeler yapılıyor. Hem saha hem de okul programından elde edilen çıktılar raporlaştırılarak ilgili makamlarla paylaşılacak. 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar