Ferrero Fındık Hasat Günü Ordu'da yapıldı!

Ferrero Fındık tarafından Değerli Tarım Uygulamaları kapsamında oluşturulan örnek bahçelerde fındıkların hasadına törenle başlandı.

info@karadenizekonomi.com / 11.08.2017

Ferrero Fındık Hasat Günü Ordu'da yapıldı!

Yaklaşık 5 yıldan beri uygulanan proje kapsamında Sakarya, Düzce, Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon illerinde 57 örnek bahçe oluşturuldu. Bu bahçelerde 55'i Ziraat Mühendisi, 20'si sosyal çalışma uzmanı olmak üzere toplam 75 Ferrero personeli üreticilerle birlikte görev yapıyorlar.

Gübreleme, budama, damla sulama, hastalık ve zararlılara karşı mücadele, makineli tarım, makineli kurutma sistemi ile tekli ve ikili dikim sistemlerinin uygulandığı bahçelerden bu yıl 2 tanesinde Fındık Hasat Günü Etkinliği düzenlendi.

Doğu kesimindeki hasat etkinliği Ordu'nun Ulubey ilçesine bağlı Fındıklı mahallesindeki örnek bahçede düzenlendi. 

Etkinliklerde konuşmacı olarak  ;Ferrero Kurumsal İletişim Direktörü Yasemin Taşkın,Ferrero Tarım Direktörü Ersin Arısoy,Zirai İşler Müdürü Gökhan Arıkoğlu,Sosyal Sorumluluk Koordinatörü Melike Kıratlı,Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Erkut Çelebi,Ünye Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Uslu,Keşap Fındık Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mustafa Şahin,Keşap Fındık Yetiştirici Birliği Başkan Yardımcısı Özer Akbaşla yer aldı.Konuşmada davetlilere verim ve kalitenin artırılması konusunda yapılan ve başarılı olunan çalışmalar anlatıldı.

Değerli Tarım Uygulaması kapsamında uygulanacak bir sonraki tören ise 22 Ağustos Salı günü Sakarya'nın Ferizli ilçesine bağlı Bakırlı köyünde yapılacak.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar