Gübretaş Maden ve Ziraat Bankası iş birliği yapacak

Gübretaş Maden Yatırımları AŞ ile Ziraat Bankası arasında, Söğüt Altın Madeni Projesi'ndeki altın kaynağının ülke ekonomisine kazandırılması için iş birliği ve kredi sözleşmesi yapıldı.

info@karadenizekonomi.com / 14.04.2021

Gübretaş Maden ve Ziraat Bankası iş birliği yapacak

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri (Tarım Kredi) iştiraki Gübretaş Maden Yatırımları AŞ ile Ziraat Bankası arasında, Söğüt Altın Madeni Projesi'ndeki altın kaynağının ülke ekonomisine kazandırılması için iş birliği ve kredi sözleşmesi yapıldı.

‘’Yıllık yaklaşık 6-7 ton civarında altın üretmeyi planlıyoruz’’

Bu sene kullanılmak üzere 135 milyon dolarlık bir limit tahsisi olduğunu ve tüm bundan sonraki dönemde de Söğüt Altın Madeni Sahası'nın işletilmesi, yatırımların yapılması noktasında finansman ihtiyacını Ziraat Bankası öncülüğünde temin etmek için iş birliğine gireceklerini ifade eden Gübretaş Maden Yatırımları AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Poyraz, ‘’Akbaştepe ve Korudanlık olarak iki ayrı cevher sahasındaki çalışma alanlarında, inşallah hızlı bir şekilde süreçleri tamamlayıp üretime geçtikten sonra, yıllık yaklaşık 6-7 ton civarında altın üretmeyi planlıyoruz. Şu anki rakamlarla konuştuğumuzda, Türkiye'de üretilen yıllık toplam altın miktarının yaklaşık yüzde 15'i civarında bir üretim miktarından bahsediyoruz’’ şeklinde konuştu.

‘’Altının çıkarılmasına ve işlenmesine yönelik bir proje’’

Üretime, yatırıma, istihdama ve ihracata katkı sağlayacak bütün projelerde yer almak istediklerini dile getiren Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, ‘’Altın ithalatı Türkiye'de zaman zaman ciddi anlamda yükseliyor ve cari dengeye negatif yansıyor. Bu proje cari dengeye ve istihdama da olumlu katkı sağlayacak. Altının çıkarılmasına ve işlenmesine yönelik bir proje. Biz, projenin tamamında yer almak üzere planlamalarımızı yaptık’’ ifadelerini kullandı.

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar