İSO’DAKİ 12 FİRMA AYNI SEKTÖRDEN

İYİ Kİ FINDIK VAR!

info@karadenizekonomi.com / 23.07.2018

İSO’DAKİ 12 FİRMA AYNI SEKTÖRDEN
  • İstanbul Sanayi Odası’nın (İSO) Türkiye’nin en büyük İkinci 500 Sanayi Kuruluşu Araştırması sonuçlandı. Listeye Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon’dan toplam 18 firma girerken, bu firmaların 12’si fındık sektöründen. İSO Birinci 500 büyük sanayi kuruluşu listesinde de ağırlıklı olarak fındık sektöründe faaliyet gösteren firmalar yer almıştı.

BAŞKANLAR ÇEŞİTLİLİK BEKLİYOR

  • ·Türkiye’nin en büyük sanayi kuruluşlarını belirleyen İstanbul Sanayi Odası’nın İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine 18 Karadenizli firma girdi. Samsun, Ordu, Giresun ve Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanları listeye girme başarısı gösteren firmaları kutlarken, listeye farklı sektörlerden, daha çok firmanın girmesi gerektiğini ve firmaların daha çok ihracata yönelmesi gerektiğini vurguladılar.

YATIRIMCIYA FİNANSMAN DESTEĞİ VERİLMELİ

  • ·BAŞKANLARIN ORTAK GÖRÜŞÜ: “Bu listelerde daha çok firmamızın olabilmesi için farklı sektörlerde ileri teknolojilerin kullanıldığı, ar-genin yapıldığı, yüksek katma değerli ürünlerin üretildiği bir gelişmeye ihtiyaç vardır. Ayrıca firmalarımızın yatırımlarındaki faiz oranlarının sübvanse edilmesi, dövizle yatırım yapacak olan firmalarımıza sabit kur sübvansiyonu uygulanması en büyük beklentimizdir.”
Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar