Karadeniz’de cirolar düşük

2015-2017 arası 2 yıllık ciro artışı dikkate alınarak yapılan Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında Karadeniz Bölgesinden sadece iki firma yer aldı.

info@karadenizekonomi.com / 28.05.2019

Karadeniz’de cirolar düşük

2015-2017 arası 2 yıllık ciro artışı dikkate alınarak yapılan Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi arasında Karadeniz Bölgesinden sadece iki firma yer aldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği  (TOBB) öncülüğünde Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı ( TEPAV) işbirliğinde, başvuran şirketlerin 2015-2017 arası 2 yıllık ciro artışı dikkate alınarak yapılan Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketi belirlendi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu konuşmasında, “Bu salonu dolduran şirketler, bu alanda müthiş bir başarı kaydetti. Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirketinin, bu dönemdeki ortalama büyümesi, yüzde 605. Bu çok çarpıcı bir rakam” dedi. Listede Karadeniz Bölgesi’nden sadece, Rize Tropikal Ürünler Canlı Hayvan Tarım Gıda Elektronik Eşyalar Bilgisayar Hizmetleri İnşaat Nakliyat Sanayi İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti. ile Hare Asansör İmalat İnşaat Eletronik İthalat İhracat Sanayi Ticaret Ltd. Şti. yer aldı. Bu iki şirketin yetkilileri gazetemize özel şu açıklamaları yaptı.

“Rize’nin adının orada geçmesi bizi çok gururlandırdı”

Rize Tropikal Ürünler Canlı Hayvan Tarım Gıda Elektronik Eşyalar Bilgisayar Hizmetleri İnşaat Nakliyat Sanayi İç ve Dış Ticaret Ltd. Şti. İş ortağı ve Genel Müdürü Besim Şentürk “Bu ödülü alacağımı bilmiyordum davet edildiğimizde en heyecanlı anlarımdan birini yaşadım. Rize’nin adının orada geçmesi bizi çok gururlandırdı.  Biz çok büyük bir firma değiliz yedi tane personel çalıştırıyoruz. Organik tarımla uğraşıyoruz aynı zamanda organik fındık, mavi yemiş, Trabzon hurması ve çayı piyasada toplayıp İşlemesini ve paketlemesini yapıyoruz. Uluslararası bir firmayız. Avrupa birliği ülkeleri ile de çalışıyoruz. Kivinin ilk kez Rize’nin fındıklı ilçesinden İtalya’ya ihracatını yapan firma olarak tarihe geçtik. diye konuştu.

“ 2019’dan ciro beklentimiz 50 milyon civarında”

Hare Asansör İmalat İnşaat Eletronik İthalat İhracat Sanayi Ticaret Ltd. Şti. sahibi Hakan Arslan ise “Ciro gelişimi açısından en önde ciro gelişimi yapan 100 firmanın arasındayız. Çalışıyoruz üretiyoruz bu şekilde ilk 100’ ün arasına girdik. 20’ye yakın çalışanımız var ama işin durumuna göre dönemsel orak 40’a kadar çıkabiliyoruz. Sadece asansör işiyle ilgilenmiyoruz, yangın kapısı ve yakıt tankı üretimiyle de ilgileniyoruz. Avrupa Birliği ülkelerine yakıt deposu ihracatı yapıyoruz.” dedi. 2019’dan ciro beklentilerinin 50 milyon civarında olduğunu söyleyen Arslan, “ 2019’dan ciro beklentimiz 50 milyon civarında. İnşallah daha da iyi seviyelere geleceğiz bunun için aynı azimle çalışmaya devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı. NAZAN BEDİR/KARADENİZ EKONOMİ

 

 

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar