Kipaş’ın Söke kağıt fabrikası açıldı

Kipaş, Söke Organize Sanayi Bölgesi (OSB)’ye kurulan 200 bin metrekaresi kapalı, 310 bin metrekarelik Söke kağıt fabrikasını açtığını duyurdu.

info@karadenizekonomi.com / 22.01.2022

Kipaş’ın Söke kağıt fabrikası açıldı

Fabrikanın, Avrupa’da en büyük kağıt üretim kapasitesine sahip olduğunu aktaran Maren Enerji Genel Koordinatörü Aydoğan Oral, Kipaş’ın Söke kağıt fabrikasının 300 milyon dolarlık kağıt ithalatını sonlandıracağını ve 225 milyon dolar da ihracat gerçekleştireceğini ifade etti.  Oral “Tesisimiz ham maddesi atık kâğıtlardan olmak üzere ambalaj sektöründe kullanılacak 600 bin ton karton üretecek. İlave yatırımlar ile birlikte 730 bin ton karton üretimi gerçekleştirilmiş olacak” dedi.

 

“HER YIL 6 BİN HEKTARLIK ORMANIN YOK OLMASI ÖNLENECEK”

     Yüzde 100 geri dönüşümlü atık kâğıttan üretim yapacağını belirten Oral, “kâğıt makinası, enerji santrali, ham su arıtma tesisiyle atık su arıtma tesisi olmak üzere dört ana binadan oluşan fabrika, kendi enerjisini üretecek, su ihtiyacını Büyük Menderes ve Bağarası’nda açılan kuyulardan karşılayacak. Böylece her yıl 6000 hektarlık orman alanının yok edilmesinin önüne geçilecek. Bu yatırımın ardından bir ambalaj matbaası da kurmak üzere çalışmalara başlandı” diye konuştu.

     Kipaş Kağıt Fabrikası Proje Müdürü Abdürrahim Karamanlı ise kullanılacak su ile ilgili yöre halkındaki endişelere cevap olarak  “Arıtma suyumuzu biz tekrar tekrar kullanacağız. Yaptığımız tahlillerde bizim arıtma suyumuz Menderes’ten daha iyi, Menderes’ten getireceğimize attığımız suyu tekrar arıtmaya sokacağız. Sistemi de ona göre kurduk. Buradaki hiçbir işi devletten gizli yapamayız, devletin onayıyla yapıyoruz. Devletimizin onayı olmadan hareket etmemiz mümkün değil ‘’ ifadelerini kullandı.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar