PROGIDA 2017 VERİMLİLİK PROJE ÖDÜLLERİNDE FİNALDE

Progıda Tarım ürünleri Büyük işletmeler Kategorisi’nde finale kalan son 5 firma olma başarısını göstermiştir.

info@karadenizekonomi.com / 29.04.2017

PROGIDA 2017 VERİMLİLİK PROJE ÖDÜLLERİNDE FİNALDE

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ülkemizin rekabet gücünün artırılmasına yönelik her sene düzenli olarak verdiği Verimlilik proje ödüllerine bu sene başvuru yapan 220 sanayi kuruluşu firma arasından Progıda Tarım ürünleri Büyük işletmeler Kategorisi’nde finale kalan son 5 firma olma başarısını göstermiştir. Finalistler arasından ilk 3 firma 8 Mayısta Ankara’da T.C. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk ÖZLÜtarafından ödüllendirilecektir.

Progıda Tarım ürünleri A.Ş adına konuşan Şirketin Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdürü Hakan KARAKAŞ yaptığı açıklamada; Lazer optik seçme makinelerinin geliştirilmesi projesi ile yarışmada ilk 2 aşamaya geçerek finale kalma başarasını gösterdik. Şirket olarak Karadeniz bölgesinde ve Fındık 

sektöründe bir ilki gerçekleştirerek şirket içinde Operasyonel mükemmellik departmanı kurduk ve bu departmana bağlı 5S, Sürekli Geliştirme Kaizen, Otonom bakım ve Planlı bakım ekipleri ile Dünya standartlarında mükemmel fabrika olma hedefinde ilerliyoruz. Bu süreçte, müşterilerimizin ihtiyaçlarına odaklanmayı, çalışanlarımızın yetkin ve yetkili kılınmasını ve işyerinde mevcut faaliyetlerin sürekli geliştirilmesini hedefliyoruz. Şirketimiz içerisinde şu an aktif olarak 8 farklı proje daha devam etmektedir. Yapılan geliştirmeler sayesinde Türk fındığını artık daha iyi ve daha düşük işletme maliyetler ile işleyerek, Türk fındığına değer katarak, ülkemize daha fazla döviz girdisi sağlayabileceğimizi sözlerine ekledi.

Progıda adına yarışmaya katılan Ekip üyeleri; Planlama ve Performans Müdürü Erhan TOPKAYA, Proje ve Bakım Müdürü Aykut GÖREN, Proses Üretim Müdürü Metin Sarı, Kıdemli Kalite Kontrol Şefi Pembe YAYLA, Üretim Şefi Eylül TÜRKMEN, Lazer Operatörü Songül YAKUT.

2016 yılı verimlilik yarışması finalistleri; Arçelik A.Ş, Ford Otosan Otomotiv, ASAŞ Alüminyum Sanayi, Tofaş Türk Otomobil Fabrikası, Tümosan Motor Ve Traktör Sanayi.

Kapat
× Anasayfa Abone ol Tüm haberler Ekonomi Bölgesel Şirketler Gündem Belediye Sektörler Politika e-Dergi e-Gazete Web TV Künye Karadeniz sohbetleri Yazarlar